BAE Systems Hägglunds AB

BAE System Hägglunds AB är inne i en intensiv period med flera komplexa anbud och projekt parallellt och behöver förstärka bemanningen. Vi söker nu en systemutvecklare till avdelningen Vehicle Software. 

Din framtida utmaning
Vill du jobba med spetsteknologi i en omväxlande miljö där utvecklingen av framtidens militära fordonssystem står i fokus? Vill du ha en roll där du får vara delaktig under fordonens hela livscykel? Om svaret är ja, då är detta förmodligen en av de bästa chanserna för dig att utvecklas vidare inom systemutveckling.

Du kommer att utveckla mjukvaror inom inbyggda system, samt bistå övriga mjukvaruutvecklare i utvecklingsarbetet samt arbeta med utvecklingsstrategier för våra mjukvaror.

Avdelningen Vehicle Software består för närvarande av ca 16 medarbetare samt ett antal konsulter som jobbar med utveckling av informations- och kontrollsystem för våra produkter. Beroende på din bakgrund har vi möjlighet att anpassa rollen så att den passar dina önskemål om nästa steg i din karriärutveckling.

Den du är
Vi söker dig som har några års erfarenhet av systemutveckling inom inbyggda system. Har du tidigare erfarenhet av att utveckla modellbaserad mjukvara så ser vi det som mycket positivt. Erfarenhet av andra programmeringsspråk som C, C++,Qt .NET är meriterande. Lämplig utbildningsbakgrund är en akademisk examen med inriktning systemvetenskap eller liknande.

Som en av världens största koncerner inom försvarsindustri och med kunder på en internationell marknad, är goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och i skrift, ett krav.

För denna roll lägger vi väldigt stor vikt vid dina personliga kompetenser, där analytisk förmåga och en önskan om att lära och utforska nya uppgifter värderas högt. Du behöver ha ett stort eget intresse för att utveckla mjukvaror och jobba med kreativ problemlösning i en verksamhet där komplexa projekt är vår vardag. Då vi ser att en stor del av våra medarbetares utveckling sker i jobbet, är det viktigt att du är samarbetsorienterad och aktivt delar med dig av din expertis och kunskap till andra.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade lösningar inom försvar, flyg och säkerhet och är teknikledande inom flera områden. Vi har fler än 80 000 kvalificerade medarbetare i över 40 länder. BAE systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter idag ca 800 medarbetare och räknar med att rekrytera över 100 personer under 2021. Företagets fokus är utveckling, tillverkning och support av ett brett spektrum av militära system till kunder över hela världen. Tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden arbetar vi för att leverera de bästa produkterna och tjänsterna för militär verksamhet. Vårt mål är att ge bästa möjliga förutsättningar att skydda  människorna som använder våra produkter genom att ge överlägsenhet i mobilitet, skydd, omvärldsuppfattning och eldkraft.

Ledorden som genomsyrar vår verksamhet är Pålitlig, Innovativ och Djärv. Våra kunder förväntar sig att vi ska ha kunskapen att leda dem till väl avvägda lösningar utifrån deras förutsättningar, även om det betyder att gå nya vägar och hitta nya lösningar.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest.

Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till:

Johan Persson, Chef Vehicle Software, 0660-80356, eller  Jessica Wennerberg, HR, 0660-80570.

Sista ansökningsdag är 17 januari men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/104
Kontakt
  • Johan Persson chef Vehicle Software, 0660-80356
  • Jessica Wennerberg, HR, 0660-80570
Publicerat 2020-12-16
Sista ansökningsdag 2021-01-17

Tillbaka till lediga jobb