BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer som uppgår till ett mångmiljardvärde.

Om du vill arbeta i en världsledande internationell högteknologisk koncern erbjuder vi nu ett mycket intressant uppdrag som Teknisk utbildare. Här får du chansen att växa med oss och bidra till att trygga framtiden!

Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

Din Framtida utmaning

Utbildning är ett av de sista stegen vid överlämning av ett fordonssystem till en kund. Därav kommer du ha en betydelsefull roll för ett lyckat resultat av en leverans ut till kund.

Utbildning ingår även som en del av Hägglunds supporttjänster efter leverans under supportfasen.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. vara att:

 • Analysera utbildningsbehov.
 • Planera interna och externa utbildningsuppdrag.
 • Ta fram pedagogiska utbildningsunderlag.
 • Genomföra utbildningar.
 • Utvärdera utbildningsresultat och föreslå vidareutvecklande utbildningar
 • Stötta andra avdelningar internt vid produktutveckling.

Rollen erbjuder resor då våra utbildningsuppdrag sker både inom och utanför Sveriges gränser. Uppskattningsvis utbildar du kunder på plats under ca 3 v en gång i kvartalet med möjlighet att resa hem över helger, om du så önskar. Själva genomförandet av utbildning sker först teoretiskt i lektionssal, därefter praktiskt i fordonet.

Du kommer tillhöra enheten Training & Training Equipment och arbeta i gruppen Training som idag består av en Team leader och fem tekniska utbildare. Där kommer du ingå som utbildningsavdelningens resurs inom projektgrupperna.

Utbildning är den avdelning inom ILS (Integrated Logistics Support) som analyserar, planerar och genomför behovet av utbildning och träningsmöjligheter inom respektive projekt. Kärnverksamheten är att utbilda på företagets produkter och tjänster. Mottagarna för utbildning är i första hand BAE Systems Hägglunds kunder och målgrupperna utgörs främst av:

 • Brukare, d.v.s. fordonsbesättningar
 • Fordonsinstruktörer
 • Fordonstekniker
 • Underhållspersonal

Den du är

Till den här rollen söker vi dig som gillar och är duktig på att omsätta teori till praktik. Som person är du analytisk och har ett intresse för att lösa tekniska problem. Du har en positiv inställning, initiativförmåga, är vetgirig och vill prestera. Du räds inte att tala inför grupp och vill skapa bra förutsättningar för lärande hos kund.

Då många av våra uppdrag är utanför Sveriges gränser så är god kommunikativ förmåga i tal och skrift på engelska ett krav.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med tekniska produkter, meriterande inom fordonsteknik, -elektronik, -hydraulik eller -mekanik. Samt har erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete och presentationsteknik.

Det är även meriterande med erfarenhet av arbete med militära fordon, gärna inom teknisk tjänst.

I rollen behöver du kunna framföra våra fordon, vilket kräver körkortsklass C. Har du inte C-körkort, behöver du – med stöd från oss - vara villig att genomgå utbildningen.

BAE Systems är ett framgångsrikt företag och hos oss har du goda möjligheter att utveckla din kompetens och framtida karriär.

Vad blir du del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling. Här får du möjlighet att vara med och driva utvecklingen av våra fordons förmågor och processen för detta.


Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till;

Johan Gripenrot Chef Training & Training Equipment, 072-577 22 93 eller till Peter Ingvarsson, Team Leader Training, 0660- 805 68. Alternativt kan du ringa rekryteringskonsult Lisa Fagerström, AxÖ Consulting, 076-824 17 89.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik och möjlighet till visst distansarbete. 

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/38
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
 • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-02-07
Sista ansökningsdag 2023-03-01

Tillbaka till lediga jobb