BAE Systems Hägglunds AB

Vill du arbeta inom försvarsindustrin och dessutom för en världsledande fordonstillverkare? Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

Just nu befinner sig BAE Systems Hägglunds AB i en expansiv fas inom samtliga produktområden, då efterfrågan på Hägglunds fordon aldrig tidigare varit så här stor. Detta har således medfört att vi nu har ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare för att stärka upp vårt konstruktionsteam.

 

Din framtida utmaning

Till avdelning Auxiliary Systems & Engineering Support söker vi nu en specialist inom AC&CBRN.
I rollen som Specialist AC&CBRN har du ett övergripande ansvar för konstruktionslösningar inom området som innefattar AC, CBRN, värme och ventilationssystem men även detektionssystem av varierande art. Du jobbar tät ihop med inköpsavdelning vid upphandling samt mot andra avdelningar för integration av systemen i våra produkter.

För att säkra att projekten och företaget klarar sina mål behöver du också ha en kommersiell förståelse och analytisk förmåga. Detta krävs för att kontinuerligt säkerställa en balans mellan teknisk lösning, tidplan och budget.

 

Om avdelningen

Auxiliary Systems & Engineering Support ansvarar för utveckling samt upphandling av variant specifik utrustning. Avdelningen har konstruktionsansvar för följande områden för samtliga BAE Systems Hägglunds produkter:

  • AC/CBRN
  • Brandsläckningssystem
  • Skydd

Avdelningen ansvar även för Ambulans, bärgar- samt ingenjörsvarianter av våra fordon och till dessa tillhörande unika produkter såsom bårsystem, vinschar, kranar, schaktblad mm.
Avdelningen stödjer även eftermarknad med införande av tilläggsbeställningar samt hantering av utgående artiklar/system mm.

 

Den du är

Vi söker dig som är utbildad Högskoleingenjör alt Civilingenjör inom Maskinteknik eller förvärvat kunskap genom arbete.  Du har förhoppningsvis jobbat några år med konstruktion inom AC-området och har en vilja att specialisera dig inom detta avsnitt.

Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i grupp, då arbetet bedrivs i projektform. Vi tror även att du som söker är en prestigelös lagspelare som gärna kommer med idéer och som inte räds att presentera dessa i en större grupp. Vi efterfrågar också stor flexibilitet och en lyhörd personlighet samt goda kunskaper inom svenska och engelska för såväl tal som skrift.

Har du erfarenhet av CATIA V5 är det en fördel men inget krav.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

 

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till:

Magnus Söderström, chef Auxiliary Systems & Engineering Support 0660- 80726 , eller Maria Josefsson, rekryteringskonsult AxÖ Consulting, 070 – 842 23 35.

Sista ansökningsdag är den 31 mars men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/69
Kontakt
  • Magnus Söderström, Rekryterande chef, 0660-80726
  • Maria Josefsson, Rekryteringskonsult, 070-8422335
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb