BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Nu söker vi ILS-ingenjörer (Integrated Logistics Support) till oss på BAE Systems Bofors i Karlskoga. BAE Systems levererar några av världens mest avancerade tekniklösningar och den stora efterfrågan på företagets produkter har gjort att vi växer kraftigt. Här erbjuds du ett systematiskt, analytiskt och omväxlande jobb där du arbetar med alltifrån rådgivning och dokumentation till tekniska analyser.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

BAE Systems Bofors har cirka 500 anställda och finns i Karlskoga, Karlstad och framöver även i Örebro. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten

Tjänsterna är placerad inom utvecklingsavdelningen och här finns flera kollegor som arbetar med just underhållsmetoder, vilket möjliggör en god start och upplärning i arbetet. Vid anställningens start tilldelas du en mentor i syfte att stötta och introducera dig i arbetet. Du kommer även att få delta i utvecklingsavdelningens introduktionsprogram för att få en insikt och förståelse för företagets verksamhet, organisation och produkter!

Eftersom att vi har kontor i Karlskoga och Karlstad och till hösten 2024 även i Örebro, finns det möjlighet att ha sin placering vid något av de kontoren. Resor till huvudkontoret i Karlskoga är en del av arbetet och styrs utifrån verksamhetens behov av närvaro på plats.

Arbetsuppgifter

Som ILS-ingenjör genomför du underhållsanalyser*, såväl självständigt som i grupp, och ger rekommendationer om serviceintervall, byte av slitdelar, lagerhållning av reservdelar, hur service genomförs med mera. I offert- och utvecklingsfas av ett system specificeras hur systemet ska underhållas baserat på kundens krav, önskemål och planerade användning av pjäsen. Som ILS-ingenjör är du involverad i detta viktiga arbete.

Du kommer också att:

 • Tillse underhållsmässighet vid byte av befintliga komponenter och nya konstruktionslösningar.
 • Bistå marknadsavdelningen med ILS-expertis i samband med offertfas.
 • Genomföra tekniska analyser av systemet för att säkerställa att underhåll kan genomföras på ett effektivt sätt.
 • Dokumentera underhållsmetoder och delta vid framtagande av tekniska publikationer.
 • Skapa och optimera reservdelsförsörjningen utifrån kundens driftprofil, organisation och lagerhållning.
 • Skapa utbildningsmaterial.
 • Delta vid konstruktionsprovning liksom granskningar tillsammans med kund.
 • Ha kontakt med leverantörer i frågor kopplade till underhåll.

*Analyser som förekommer kan t.ex. vara Failure Mode Effect Analysis (FMEA), Life Support Cost (LSC), Level of Repair Analysis (LORA), Reliability Block Diagram (RBD).

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har:

 • En eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, gärna inom mekanik eller elektronik. Alternativt har du arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.
 • Några års arbetslivserfarenhet.
 • Brett intresse för teknik, såväl elektriska som mekaniska system då rollen är bred och innefattar flera tekniska discipliner.
 • Goda kunskaper i svenska liksom i koncernspråket engelska, i både tal och skrift.

Är du intresserad av arbetsprocesser och metoder för förbättring, är det ett plus. Det är meriterande med erfarenhet från militär verksamhet och/eller försvarsmateriel. Erfarenhet av att meka själv, via arbete eller i privata projekt ses även det som meriterande.

För att lyckas i rollen är du bra på att se helheten och hitta lösningar på komplexa uppgifter. Du är också mycket bra på att arbeta strukturerat och du har en stark analytisk sida som kommer väl till pass i rollen som ILS-ingenjör. Det är också viktigt att du är kommunikativ och att du känner dig bekväm med att hantera såväl interna som externa kontakter, på både svenska och engelska.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. BAE Systems eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta 

HR-konsult, Lisa Beckman; 0723838853 eller lisa.beckman@baesystems.se 

Fackliga kontaktpersoner:

Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586–733 655
Mikael Andersson, Unionen, 0586-733 109.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga, Karlstad, Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2024/97
Kontakt
 • Lisa Beckman, 0723838853
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb