BAE Systems Hägglunds AB

 

Gruppledare elektronik

Är du en utvecklingsinriktad ledare? Har du intresse och kunskap inom så väl operativa som strategiska frågor? Är du utbildad ingenjör med erfarenhet inom elektronik? Varmt välkommen med din ansökan till tjänsten som gruppledare.

Din framtida utmaning

BAE System Hägglunds befinner sig i en expansiv fas med anledningen av flera nya miljardaffärer. För att möta den stora efterfrågan behöver vi stärka upp avdelningen elektronik med en gruppledare.

Inom avdelningen elektronik så ansvarar vi för all egenutvecklad elektronik inom sektionen vetronik (vehicle electronics). I rollen som gruppledare blir du gruppchefens förlängda arm. Du stöttar gruppchefen och avdelningen genom personalledning, planering, uppföljning, projektstöd och processutveckling. Tillsammans med gruppchefen ansvarar du för avdelningens drift.  

Huvudfokus i rollen kommer vara att skapa så bra förutsättningar som möjligt för medarbetarna. 

Arbetsuppgifter som ingår i arbetet är:

 • Leda och fördela gruppens arbete för att uppfylla leveransansvaret i projekten med avseende på teknisk kravuppfyllnad, tid, kostnad och kvalitet.
 • Fånga upp och i samråd med berörda resurser lösa de eventuella problem som uppstår.
 • Genomföra verksamhetsutveckling och ständiga förbättringar för att öka gruppens leveransförmåga.
 • Upprätta och underhålla en produktstrategi för gruppens område som harmoniserar med företagets och sektionens strategi.
 • Kompetensplanera och tillsammans med gruppchef säkerställa att rätt kompetenser finns. 
 • Säkerställa att nya medarbetare och konsulter introduceras i arbetet i enlighet med introduktionsprogrammet och att de får den stöttning de behöver.
 • Medverka i det interna strategiarbetet tillsammans med övriga chefer och medarbetare.
 • Verka för en god arbetsmiljö och hållbar arbetsbelastningen.
 • Delta i enhetens och sektionens ledningsgruppsarbete.

Resor i tjänsten kan ingå.

Den du är

Vi ser att du som söker har högskole- eller civilingenjörsexamen inom elektronik, mjukvara, automation eller motsvarande.

Vi ser att du har mångårig erfarenhet av liknande roll. Har du dessutom erfarenhet av ledande roll är det meriterande. 

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och anpassar dig till förändringar. Du har en positiv grundsyn och gillar kreativ problemlösning. Du stimulerar och uppmuntrar gruppens utveckling. Du är affärsmässig och kan hantera så väl operativa som strategiska frågor. Du är ett föredöme när det gäller att följa processer, regler och uppförandekod. 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

 

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Christopher Skytt 0660-80785 alternativt rekryteringskonsult, Lisa Fagerström 076-8241789. 

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik. 

Sista ansökningsdag är 23 juni. Välkommen med din ansökan

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/122
Kontakt
 • Christoffer Skytt Rekryterande chef, 0660-80785
 • Lisa Fagerström, 0768241789
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
 • Jörgen Ottosson, Akademikerföreningen, 0660-80838
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb