BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Är du en trygg ledare som gillar att arbeta i en komplex produktionsmiljö? Nu söker vi en montagechef till en av våra grupper inom Ammunition. Här får du leda elektronikmontaget av ammunitionskomponenter. Du kommer in i ett expansivt skede och har stora möjligheter att utveckla arbetssätt, processer och medarbetare.

Om företaget
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 470 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten
Produktionen hos oss består av fem olika sektioner. En av dem är Ammunition som ansvarar för företagets ammunitionsmontage. Till vårt elektronikmontage av ammunitionsprodukter, placerad på Bofors industriområde i Karlskoga, söker vi nu en montagechef. Arbetet bedrivs nära montagets stödfunktioner i form av planering, produktionsteknik och delprojektledning.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som lönesättande montagechef leder och fördelar du arbetet för tiotalet montörer. Personalstyrkan kommer succesivt att växa då vi befinner oss i en expansiv fas med flera stora projekt framför oss. Du tar ett övergripande ansvar att leda och fördela det dagliga arbetet inom monteringen för att säkerställa måluppfyllnad enligt leveransplan, budget och andra styrdokument. Att samtidigt utveckla personalen ses som en naturlig del av arbetet.

Montagechefen arbetar med att utveckla och kontinuerligt förbättra verksamheten på ett produktivt och effektivt sätt utifrån företagets målsättningar, strategier och riktlinjer.

I din tjänst ingår:

 • Leda och fördela det dagliga arbetet inom gruppen
 • Säkerställa måluppfyllnad enligt leveransplan, budget och andra styrdokument
 • Ingå i produktområdets planeringsgrupp
 • Ansvara för tidsplaner och uppföljning
 • Budget och arbetsmiljöansvar
 • Hålla i pulsmöten och avdelningsmöten

Som montagechef ingår du i ett ledarforum där du och övriga montagechefer kan utbyta erfarenheter och diskutera utmaningar som ni ställs inför i vardagen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning med teknisk inriktning. Du har förståelse för och erfarenhet av industri och elektronikmontage. Har du dessutom erfarenhet av ammunitionsmontage är det starkt meriterande.

 • Chefserfarenhet inom produktionsmiljö med budget- och personalansvar
 • Viljan att vara närvarande och synlig i ledarskapet liksom har stort intresse för människor och personalledning
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • Kommunicerar bra på svenska såväl som koncernspråket engelska i både tal och skrift
 • Förmåga att prioritera och fatta beslut inom ditt ansvarsområde

Som person är du en engagerad och positiv ledare som gillar ordning och reda. Du ska vara trygg i dig själv och tydlig i ditt ledarskap. Du är en brygga mellan olika grupper inom företaget och kan kommunicera väl. Du tar ansvar i såväl med- som motgång och är intresserad av att arbeta med människor i olika situationer.

BAE Systems erbjuder
BAE Systems Bofors AB är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning vilket ger dig möjlighet att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt
Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och dubbla säkerhetsprövningar godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Anders Nilsson, Sektionschef Ammunition 0586-733271
Emma Ekbäck Nermark, HR-Ansvarig 0586-733367

Fackliga företrädare:
Joakim Berg, Unionen, 0586-733 404
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586–733 655

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-04-09, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgångAnställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/82
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb