BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Ekonom till BAE Systems i Karlskoga

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Vill du jobba med ekonomi på en utvecklingsorienterad och spännande arbetsplats inom försvarsindustrin? BAE Systems i Karlskoga har vuxit senaste åren och därför förstärker vi nu resurserna på ekonomiavdelningen med en ansvarsfull, strukturerad och självständig ekonom. Det här en roll för dig som vill ha varierande arbetsuppgifter på en arbetsplats som präglas av framåtanda och visioner.

Arbetsbeskrivning
I den här tjänsten kommer du att arbeta brett med ekonomi. Till arbetsuppgifterna hör hantering av likviditetsplanering, treasuryfrågor, kundfakturering och kundreskontrahantering samt andra liknande ekonomifunktionssysslor. Rollen är senior och kommer också att innebära ansvar för olika typer av internrapporteringsfrågor inom bolaget samt gentemot BAE koncernen.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen har du en ekonomutbildning samt flera års arbetslivserfarenhet inom ekonomi med inriktning mot redovisning, gärna från ett mellanstort till stort bolag. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta i ett större affärssystem, gärna SAP. Kunskaper i finansiella flöden och treauryfrågor är också meriterande.  Att vara lösningsorienterad, med bibehållen noggrannhet, samt drivande är andra egenskaper som skattas högt. Du behärskar även svenska såväl som engelska i både tal och skrift.

För att trivas i rollen som ekonom hos BAE Systems är det viktigt att du är ansvarsfull, strukturerad och självständig. Vidare är du positiv och sprider energi omkring dig samtidigt som du är självgående och driver ditt eget arbete framåt

Vi kommer också att lägga stor vikt vid personlig lämplighet då teamkänsla ska vara ett ledord på avdelningen.

Information och ansökan
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vi tillämpar provanställning. Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Erik Köllerstam, Chef Finans, 0586-733 611
Emma Ekbäck Nermark, HR, 0586-733 367

Fackliga kontaktpersoner:
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Varmt välkommen med din ansökan!
Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2020-09-16

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2020/50
Kontakt
  • Erik Köllerstam, Chef Finans, 0586-733 611
  • Emma Ekbäck Nermark, HR, 0586-733 367
Facklig företrädare
  • Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
  • Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323
Publicerat 2020-08-26
Sista ansökningsdag 2020-09-16

Tilbage til Ledige stillinger