BAE Systems Hägglunds AB

Vill du arbeta inom försvarsindustrin och dessutom för en världsledande fordonstillverkare?

Just nu befinner sig BAE Systems Hägglunds AB i en expansiv fas inom samtliga produktområden, då efterfrågan på Hägglunds fordon (Bandvagn och Stridsfordon 90) aldrig tidigare varit så här stor. Detta har medfört att vi nu har ett stort behov av att rekrytera en till garantihandläggare till enheten Warranty som ansvarar för garantihantering av levererade fordon. Enheten tillhör Field Services vilken är direkt underställd Operations & Supply Chain.

Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

 

Din framtida utmaning

Garantihandläggaren ansvarar för att garantiärenden och reklamerade garantiartiklar registreras, hanteras, analyseras och att ärendena avslutas både internt och mot kund. Det kan handla om reparationer hos underleverantörer och på egentillverkat material.

Rollen är utåtriktad och du kommer att hålla frekvent kunddialog där det är viktigt att du kan bygga en god relation. Kontakten med kunderna sker i huvudsak via TLC-portalen samt ibland via telefon och e-post.

Garantihantering är idag en process som formas efter kundernas behov, krav och den produktionsuppsättning som gäller för respektive land. Hos några av våra kunder så kommer stora delar av den operativa hanteringen byggas upp och hanteras genom en partner. Vid några tillfällen per år träffar vi kunden vid garantimöten och fattar gemensamma beslut i svåra ärenden. Du kommer att handlägga kundernas reklamationer i affärssystemet SAP.

Du kommer jobba tillsammans i en liten grupp. Där teamkänslan är viktig då vi över tid ska kunna stötta varandra och bistå med erfarenheter.

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår att:

 • Säkerställa att kundernas garantianspråk hanteras via TLC Portalen
 • Ta beslut om garanti godkänd eller avslagen
 • Tillse att registrerat garantiärende hanteras och följas upp i SAP
 • Löpande hålla kunden informerad om pågående ärenden.
 • Lämna över ärenden internt eller till extern dedikerad underleverantör samt följa upp åtgärder för pågående ärenden
 • Säkerställa att kunden får rätt ersättning, ny artikel eller förslag till reparationskostnad
 • Uppföljning av antal ärenden, felutfall och påverkan mot garantivillkor
 • Vara affärsmässig i kontakter med kund och underleverantör

 

Den du är

Vi vill att du har yrkesteknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet och vi ser helst att du har kunskap om våra produkter. Du måste kunna läsa, förstå och analysera tekniska underlag. Det är meriterande om du har högskoleutbildning, även utbildning inom kvalitet samt arbetslivserfarenhet som serviceingenjör eller kvalitetsingenjör. Har du erfarenhet av arbete i Aras och SAP är det en stor fördel.

Körkort lägst klass B är ett krav. Då de flesta av våra kunder finns i andra länder behöver du ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Du har eget driv och kommer att jobba självständigt i garantiprojekt vilket innebär att du behöver ha god förmåga att samarbeta både externt med kund och med interna kontaktytor.

Meriterande för rollen är att man har en vilja att våga påverka morgondagens arbetssätt.

Du kommer ha många kontaktytor inom företaget då ärenden högst varierar i omfång och komplexitet. Att hela tiden behålla kundfokus och viljan att påverka för kundens bästa är viktigt. Du är en person som är serviceinriktad, trivs med ordning och reda och gillar att systematiskt och analytiskt ta dig an problem. Verksamhetsutveckling ligger i ditt intresse då det över tid är ett behov av att skräddarsy process och metodlösningar för kunden.

 

Vad du blir en del av

Hos BAE Systems Hägglunds så får du tillgång till ett generöst friskvårdsbidrag som kan med fördel nyttjas till alla de aktiviteter natursköna Höga kusten har att erbjuda.

Som en del av Garantiavdelningen så kommer du bli tilldelad en personlig laptop, detta medför att du även kommer att kunna arbeta en del hemifrån om kalendern så tillåter för en bättre personlig och professionell balans. Vi använder oss av flextider som tillåter dig att styra din arbetsdag något, allt efter personligt ansvar mot det arbete som måste utföras.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

 

Kontaktpersoner

Har du frågor kring tjänsten, kontakta rekryterande chef Tomas Wiberg, 0660-80310 eller rekryteringskonsult på Axö Consulting Cathrine Lind, 070-577 06 18

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Vi går igenom ansökningar löpande så skicka in din ansökan snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/61
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen , 0660-80112
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
 • Sofie Mäkele, Akademikerföreningen, 0660-80227
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb