BAE Systems Hägglunds AB

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder.

BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden.

Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com

Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se

Beskrivning

Vi förstärker med en produktionstekniker som ska ansvara för programmering av våra robotsvetsar och du kommer att ingå i en grupp om totalt nio produktionstekniker. I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Produktionsgranska ritningsunderlag.
 • Genomföra svetstekniska utredningar.
 • Off-lineprogrammering Robotstudio, utifrån CAD-modell.
 • Jobba med ständiga rationaliseringar och produktionsförbättringar för att minska tillverkningskostnaderna.
 • Vara den som engagerat driver produktionsförberedande arbeten.
 • Ge förslag på verktyg och fixturer.
 • Vara delaktig i att utveckla AM-teknik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har både praktisk och teoretisk erfarenhet från svetsning samt har jobbat med offline-programmering inom Robotstudio eller Delfoi. Har du praktisk erfarenhet från arbete som produktionstekniker eller har produktionsteknisk yrkesutbildning är det meriterande. Har du tidigare erfarenhet av Catia och affärssystemet SAP är det positivt. Då vi är en internationell koncern behöver du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vem är du?

Du är en driven problemlösare som arbetar målinriktat och gillar att vara spindeln i nätet. Du är analytisk, kommunikativ och kommer ha en viktig roll i utveckling av produktionens digitalisering.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer att få jobba i ett spännande globalt företag och vara en viktig del i att utveckla och förbättra vår produktion och vår verkstad. Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Vi erbjuder personalförmåner i form av bland annat arbetstidsförkortning, flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och förmånlig föräldralön.

I vår rekryteringsfilm får du en inblick i hur det är att arbeta hos BAE Systems Hägglunds:

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Sista ansökningsdag är 20 oktober men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. 

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till Mikael Jonsson, chef Produktionsteknik 0660-80302, eller Anna-Lena Vestman HR Business Partner, 0660-80482. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/84
Kontakt
 • Mikael Jonsson, chef Produktionsteknik, 0660-80302
 • Anna-Lena Vestman, HR Business Partner, 0660-80482
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
 • Daniel Lundberg, Akademikerföreningen, 0660-80385
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2019-09-24
Sista ansökningsdag 2019-10-20

Return to job vacancies