BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Bakgrund

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar försvarsmateriel. Företaget har ca 400 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd.

Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition. Avdelningen för Kvalitet och verksamhetsutveckling söker nu en driven och målmedveten kvalitetsledare med ansvar för övergripande kvalitetsarbete i företagets olika projekt.

Ansvar och arbetsuppgifter

Kvalitetsledaren ansvarar för att leda kvalitetsarbete inom projekten, följa fastställda processer, metoder och kvalitetsplaner. Arbetet innebär att du ansvarar för de uppföljningar, verifieringar och värderingar som krävs för att ge tilltro till att producerade produkter och tjänster möter avtalade krav och förväntningar. Ständiga förbättringar präglar ditt arbete.

I ditt arbete ingår bland annat att:

  • - Godkänna leveranser
  • - Leda utredningar
  • - Planera och genomföra revisioner
  • - Leda ändringsgrupp och riskhanteringen inom projektet.
  • - Delta i övergripande granskningar i projekten
  • - Hålla kommunikationen med kundens kvalitetsrepresentant
  • - Ansvara för leveransprovningen mot kund
  • - Offertarbete

Kvalifikationer

Vi ser helst att du har högskoleutbildning med teknisk inriktning, gärna kompletterad med någon kvalitetsutbildning eller motsvarande. Du är analytisk, har god överblick, förståelse för helheten och för komplexa tekniska system. Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt, är drivande och tar självständigt initiativ till handling och uppföljning.

Har du dessutom tidigare erfarenhet av att arbeta med kvalitetsarbete, leda projekt eller arbete med interna/externa revisioner är detta meriterande.

Du har ett brinnande intresse av att arbeta med människor och en naturlig fallenhet att engagera och driva arbetet framåt tillsammans med andra. Du har förståelsen och förmågan att se kundens behov samt förmågan att öka kundnyttan i projekten.

Som person är du:

- Kundfokuserad
- Affärsmässig och drivande
- Lösningsfokuserad
- Ansvarstagande och strukturerad

Då företaget ingår i en internationell koncern behöver du goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som innehåller försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga för du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Kontaktpersoner

För ytterligare information kontakta:
Anna Arnvig, Kvalitetschef 0586-733451
Per Linnerblad, HR, 0586-733070

Fackliga företrädare:

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606

Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan senast 2019-11-10 via länken nedan.Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2019/94
Publicerat 2019-10-21
Sista ansökningsdag 2019-11-10

Return to job vacancies