BAE Systems Hägglunds AB

Var med och utveckla våra militära fordons IT-säkerhet för att möta det ökade hotet inom cybersäkerhet. Som vår medarbetare bidrar du till svensk och internationell försvarsförmåga.

Din framtida utmaning

Vi söker dig som vill ha en viktig roll i vår produktutveckling inom cybersäkerhet. Vill du påverka och analysera hur väl våra militära fordon uppfyller uppsatta krav under hela deras livscykel, då är det här jobbet för dig!

Gillar du många kontaktytor kommer du att trivas ännu mer i rollen. Inte minst då jobbet innebär mycket kundkontakt. Det innebär bland annat att du leder dialogen med våra kunder för att de ska känna sig trygga i att vi har uppfyllt deras krav utifrån vår interna kunskap om fordonens säkerhetsarkitektur, dess omgivande system, sårbarhet och säkerhetsfunktioner. Andra externa kontakter är t ex mot myndigheter kring frågor som rör cybersäkerhet. Internt har du såklart ett nära samarbete med produktutvecklare & produktionsavdelning. Tillsammans utvecklar vi strategier, verktyg och tjänster för att höja vår förmåga att möta ett ökande cyberhot i omvärlden.

Du blir en del av avdelningen för produktsäkerhet som är växande och i dagsläget består av 14 medarbetare som deltar i olika utvecklings- och supportprojekt med målsättning att skapa säkra produkter. Området cybersäkerhet befinner sig i en tillväxtfas där din möjlighet att påverka är mycket stor.

Tjänsten erbjuder resor, både inom och utanför Sverige.

Den du är

Vi tror att du idag jobbar med exempelvis kravställning inom it-säkerhet och vill fortsätta utvecklas och ta ännu större ansvar. Eller så har du en mer teknisk roll inom området, men vill vidare till att arbeta mer med styrning och kravställning, snarare än att vara ”hands-on” i tekniken. Oavsett så har du ett genuint intresse för cybersäkerhet och du får gärna ha erfarenhet av att designa, utveckla och leverera system.

Eftersom vi har en mycket internationell prägel på kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Carolin Johansson, chef Produktsäkerhet, 0660-80990 eller Maria Håkansson, rekryteringskonsult AxÖ Consulting, 070-481 60 12.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik och möjlighet till delvis distansarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/145
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb