BAE Systems Hägglunds AB

Vill du bidra till att utveckla högteknologiska och säkra produkter? Har du ett intresse för fordonssystem? Välkommen med din ansökan till tjänsten som produktsäkerhetsingenjör.

 

Vi söker nu produktsäkerhetsingenjörer till avdelningen för produktsäkerhet på BAE Systems Hägglunds. Avdelningen består av 9 stycken medarbetare. Vi är 3 st cybersäkerhetsingenjörer och 6 st produktsäkerhetsingenjörer.

Avdelningens övergripande ansvar är att befästa säkerheten i våra fordonssystem.

Din framtida utmaning

I rollen som produktsäkerhetsingenjör kommer du att analysera för- och nackdelar med olika designkoncept och konstruktioner i syfte att säkerställa att våra kunder får en säker produkt. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90) och bepansrade terrängfordon (BvS10).

Du kommer att komma i kontakt med ett flertal teknikområden (el, mekanik, vektronik, mjukvara, elsäkerhet). Möjlighet kommer att ges till att utveckla spetskompetens inom det teknikområde som intresserar dig mest.

Du kommer ansvara för att planera och driva produktsäkerhetsarbetet framåt, leverera enligt våra interna processer och delta i interna och externa avstämningar där du redovisar status. Du får en viktig roll i projekten där du i projektmöten och projektuppföljningar är både ledande och rådgivande i produktsäkerhetsfrågor. Arbetet omfattar mycket kundkontakt och samarbete med många olika funktioner såsom konstruktörer, testpersonal och servicepersonal.

I arbetsuppgifterna ingår

  • Utföra konsekvens- och sannolikhetsanalyser av säkerhetsrisker samt formulera krav på konstruktionslösningar.
  • Dokumentera och presentera analyser gällande produkternas säkerhet, incidenter och olycksutredningar.
  • Arbeta i vår systemsäkerhetsprocess som syftar till att skapa trygga fordonssystem för såväl intern som extern personal.
  • Samarbeta med produktutvecklare, användare av produkterna och kunder, samt med myndigheter kring frågor som rör produktsäkerhet och lagstiftning.
  • Att i projektrollen vara ledande och rådgivande i produktsäkerhetsfrågor

 

Tjänsten erbjuder resor, både inom och utanför Sverige.

Den du är

Vi tror att du har ett gediget intresse för teknik för att kunna få en förståelse för våra produkters sammantagna riskbild. Då tjänsten är tvärvetenskaplig är det bra om du har praktisk erfarenhet av konstruktion och/eller systemarbete inom el, elektronik, mjukvara, mekanik eller hydraulik.

Lämplig utbildningsbakgrund är civil- eller högskoleingenjör. Alternativt har du erhållit din kunskap genom längre tids praktiskt arbete.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal/skrift är ett krav.

Då du kommer att arbeta både självständigt och i projektform samt med stort eget är det viktigt att du har en god kommunikations- och initiativförmåga. Du är analytisk, ser logiska samband och har ett gott omdöme. Du är ansvarsfull och kan driva dina arbetsuppgifter med integritet och på ett övertygande sätt. Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete på kort och lång sikt samt kan dokumentera ditt arbete.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till:

Carolin Johansson, chef Produktsäkerhet, 0660-809 90, eller Lisa Fagerström, extern rekryteringskonsult 076-824 17 89.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag 11 juni.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/155
Kontakt
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Daniel Lundberg, Akademikerförbundet, 0660-80385
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb