BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av omfattande miljardaffärer. För att möta den stora efterfrågan så rekryterar BAE Systems Hägglunds ytterligare två tjänster inom Produktionskvalitet.

Om du vill arbeta i en världsledande internationell högteknologisk koncern kan vi erbjuda ett intressant uppdrag som Supplier Quality Manager (SQM). För den här tjänsten kan du jobba på distans eller hybridarbeta om du bor på annan ort. Låter det som att det passar dig? Skicka in din ansökan redan idag och bli en del av vårt team!

Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

Din framtida utmaning

I rollen som Supplier Quality Manager kommer du vara en viktig del inom inköpsorganisationen på BAE och arbeta i ett team tillsammans med strategiskt inköp inom kategori Built-to-Print mekanik. Du kommer att ingå i de gränssnitt inom organisationen som bedömer och utvärderar leverantörers förmågor och arbeta för att uppnå förbättringar inom leveransflödet och hos våra leverantörer.

Fokus för arbetet ligger på att arbeta proaktivt med leverantörskvalitet och via analys av kvalitetsutfall ständigt förbättra vårt proaktiva arbete. Inom SQM hanteras även rotorsaksanalyser och långsiktiga åtgärder vid kvalitetsbrister.

Tjänsten innebär både stor självständighet i sin roll med nära samarbete inom kategorin och det finns stora möjligheter att med de övriga 8 medarbetare i SQM-gruppen utveckla rollen samt arbetssätt. SQM är organisatoriskt placerad inom strategiskt inköp och du rapporterar till Chef SQM som sitter i inköps ledningsgrupp. Tjänsten innebär resor till våra leverantörer både inom Sverige & Europa.

I din roll som Supplier Quality Manager kommer du att:

 • Arbeta med leverantörer & bygga goda relationer både internt och externt med leverantörer både i Sverige och andra länder.
 • Utföra kvalitetsrevisioner/bedömningar och verifiera både nya och befintliga leverantörers förmågor att uppfylla våra och kunders krav och förväntningar.
 • Analysera och utveckla vår strategi för mekanikleverantörer tillsammans med kategoriteamet.
 • Utföra riskanalyser för artikelpaket/ typ av leverantörer.
 • Vid behov granska & bedöma leverantörsdokumentation.
 • Tillsammans med andra sakkunniga planera & utföra förstärkta kvalitetskontroller på artiklar.
 • Aktivt delta i tvärfunktionella interna teams.
 • Leda & utveckla vissa processer SQM-gruppen arbetar efter.
 • Delta i verksamhetsutvecklingsprojekt.
 • Vid behov följa upp leverantörers rotorsaksanalyser samt långsiktiga förebyggande åtgärder.

Den du är

Vi söker dig med stark drivkraft och initiativförmåga med praktiska kunskaper i systematisk planering & problemlösningsarbete. Som person är du analytisk & värdesätter god ordning & struktur.

För att lyckas i rollen behöver du ha relevant utbildning eller erfarenhet av kvalitetsledningssystem ISO 9001 samt utbildning inom/eller har en produktionsteknisk/mekanisk bakgrund som du har nytta av för att utvärdera leverantörers förmågor samt identifiera förbättringar för att säkra deras leveranskvalitet. Det är en fördel om du har praktisk erfarenhet av kvalitetsarbete i tillverkningsindustri eller om du kommer från tyngre fordonsindustrin, men inget krav. Du är en van användare av Microsoft Office och har du erfarenhet av affärssystem (SAP) är det ett plus. Då vi är en internationell koncern behöver du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Vad du blir en del av

Ett viktigt, spännande jobb i ett företag i stark tillväxt! Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 90 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Anders Strömdahl, tf chef SQM, BAE Systems Hägglunds tfn 0660-292432 eller Cathrine Lind, rekryteringskonsult Axö Consulting, tfn 070-577 06 18

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik med möjlighet till distansarbete eller hybrid.

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/287
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen , 0660-80112
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
 • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen , 0660-80227
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-29

Tillbaka till lediga jobb