BAE Systems Hägglunds AB

Är du redo att ta nästa steg i karriären och vill arbeta med ledarskap och verksamhetsutvecklande uppdrag? Vill du vara med och påverka förutsättningarna för nuvarande och framtida system som ingår i företagets produkter? BAE Systems Hägglunds söker en engagerad operativ och taktisk ledare för våra systemingenjörer inom gruppen för System Design. Gruppen består av systemingenjörer som ansvarar för olika funktionsområden inom upprättade förmågor som ingår i företagets samtliga produkter.

Ta chansen att bli vår nya kollega och ingå i vårt härliga team på enheten Arkitektur & Systemdefinition!

Din framtida utmaning

Som gruppchef kommer du att ha en central roll i den dagliga verksamheten där du både operativt och strategiskt leder och fördelar arbetet inom gruppen. Som gruppchef tar du ägandeskap för gruppen och tillsammans med enhetschefen och gruppchefskollega arbetar du för att främja våra långsiktiga strategier genom att föreslå och driva plattforms- och uppdrag för verksamhetsutveckling.

Du kommer även hantera projektfrågor gällande systemlösningar och leda ditt team genom hela projektets gång i nära samarbete med övriga enhets- och gruppchefer inom sektionen Engineering Management. Du kommer ingå i ledningsgrupp för enheten Arkitektur & Systemdefinition, och vid specificerade tillfällen även ledningsgrupp för Engineering Management.

Gruppens ansvar innefattar bland annat:

 • Systemdesign och funktionsanalys inom de upprättade förmågor som ingår i företagets samtliga produkter.
 • Att definiera och genomföra studiearbeten och utredningar på systemnivå i alla livscykler i projekten och produkten så att samstämmighet råder med tilldelade produktkrav.
 • Upprätta krav på delsystem baserat på systemkrav, så funktion blir realiserbar.
 • Att dokumentera vald systemlösning i systemtekniskt underlag.
 • Att identifiera och engagera intressenter.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:

 • Att leda de anställdas utveckling för att nå företagets och enhetens övergripande mål.
 • Att ta vid uppbyggnadsfasen av gruppen och utvidga basen av fastanställda.
 • Ansvar för konsulter på avdelningen, inklusive kontraktering, introduktion och uppföljning. Du kommer även att arbeta med att utveckla samarbeten med våra konsultbolag och samarbetspartners.
 • Att främja extern utveckling och säkerställa att vi har tillräckligt mogna processer för att hantera detta.
 • Att arbeta operativt i våra projekt för att säkerställa framsteg inom ditt eget område.
 • Att arbeta för att främja interna gränsytor genom att optimera leveranser och återkommande arbeta för ett gott klimat mot interna intressenter.

En spännande tjänst som innebär många kontaktytor internt, främst mot de olika designavsnitten men även exempelvis safety, teknologier, extern utveckling och marknad. Tjänsten innefattar budget och personalansvar.

Sammanfattningsvis är det en väldigt intressant tjänst för den som vill ha stora möjligheter att påverka i både Linje och Projekt.

Den du är

Vi tror att du är en strukturerad och självgående ledare. Du leder utveckling genom att dra nytta av ditt teams samlade förmåga. Du är lyhörd och arbetar för att skapa en utvecklande feedbackkultur i teamet för att skapa förutsättningar för högpresterande team. Du är analytisk och utmanar gärna etablerade sanningar för att ständigt utvecklas och ta gruppen till nästa nivå. Du är van att arbeta i en föränderlig miljö med kontinuerlig strävan att förbättra befintliga processer och arbetssätt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på systemnivå för komplexa system och/eller tidigare erfarenhet av Systems Engineering (SE), eller erfarenhet från fordonsbranschen. Det är även meriterande om du har erfarenhet från flera olika områden på företaget som påverkas av systemarbete, eller vana av att arbeta med många parallella arbetsuppgifter.

Du har god presentations- och dokumentationsförmåga i tal och i skrift, både på svenska och på engelska.

Vi ser fram emot att välkomna dig som vår nya kollega!

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling. Här får du möjlighet att vara med och driva utvecklingen av våra fordons förmågor och processen för detta.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Camilla Söderbäck, enhetschef Arkitektur och Systemdefinition 0660-809 66, eller rekryteringschef Maria Håkansson, 070-481 60 12.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/110
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
 • Jörgen Ottosson, Akademikerna, 0660-80838
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb