BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är högteknologiska stridsfordon (CV90), avancerade terrängfordon (BvS10, Beowulf), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Vår verksamhet är baserad i Örnsköldsvik i hjärtat av Höga Kusten. Pålitlig, Innovativ och Djärv är våra ledord.

För mer information besök www.baesystems.com och för Örnsköldsvik besök www.inspiration.ornskoldsvik.se

Arbetsbeskrivning:

Är du sugen att anta utmaningen att bli vår nya svetsansvarige när vår nuvarande medarbetare går i pension?

Vår verkstad för Prototyp- och Skrovtillverkning innehåller avdelningar för svetsning/ytbehandling, prototypmontage, maskinbearbetning, beredning/planering/inköp/PSA samt produktionsteknik. Avsnittet produktionsteknik har totalt nio medarbetare och du kommer att ingå i detta team. Som svetsansvarig kommer du att vara vägledande i olika typer av svetsfrågor.

Du kommer att vara ansvarig för

  • att ta fram svetsprocedurer för vår svetsning
  • att våra svetsoperatörer har giltiga svetsarlicenser
  • att upprätthålla certifiering mot SS-EN ISO 3834-2 och 1090,vilket även innebär att du medverkar vid krav- och tekniska genomgångar i enlighet med dessa standarder samt årliga revisioner från extern organisation.

Du kommer även att arbeta med avdelningens kvalitetsfrågor gällande svets och bearbetning

Tjänsten är tillsvidareanställning. Placeringsort är Örnsköldsvik.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest, rutiner som alla våra anställda genomgår.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av svetsning inom MAG, TIG, MMA och som har fortsatt din utveckling och gått svetsteknisk utbildning IWE. Vi ser helst att du har erfarenhet som svetsansvarig och att du varit involverad i kvalitetsarbete. Har du dessutom kunskap i programmet WeldEye ska du definitivt fundera på om detta är din nästa utmaning! God kännedom om svetsstandarder SS-EN ISO 3834-2 och 1090 är meriterande.

Som person är du strukturerad och noggrann och tycker om att ta ansvar för helheten. Vi erbjuder dig ett väl inarbetat processtyrt arbetssätt och sätter värde på att du hela tiden arbetar för att trimma dessa och ser kvalitetsarbetet som en naturlig del.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling i en utvecklande miljö. Och inte minst så kommer du få jobba i ett starkt och positivt team!

Kontaktperson

Har du frågor, är du välkommen att höra av dig till Kjell Lundin, Chef produktionsteknik Prototyp och Skrov 0660-80259. Sista ansökningsdag är 9 december. Urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/87
Kontakt
  • Barbro Wikman-Sundsten, HR Business Partner, 070-2383928
  • Kjell Lundin, Chef produktionsteknik P&S, 0660-80259
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström Unionen, 0660-80112
  • Daniel Lundberg (Sv.Ingenjörer), 0660-80385
  • Karin Edholm Rönnberg ( Ledarna), 0660-80428
Publicerat 2018-10-25
Sista ansökningsdag 2018-12-09

Takaisin avoimiin työpaikkoihin