BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems Hägglunds

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är högteknologiska stridsfordon (CV90), avancerade terrängfordon (BvS10, Beowulf), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Vår verksamhet är baserad i Örnsköldsvik i hjärtat av Höga Kusten. Pålitlig, Innovativ och Djärv är våra ledord.

För mer information besök www.baesystems.com och för Örnsköldsvik besök www.inspiration.ornskoldsvik.se

Arbetsbeskrivning

Har du intresse för att leda en utbildningsorganisation, där teknik och god förståelse för pedagogik är i fokus? Sök då jobbet som chef för utbildning hos oss!

Du kommer att leda ett team av utbildare som levererar utbildning till våra globala kunder. Du kommer att få träffa människor från många olika kulturer och faser i livet. Du kommer att ansvara för företagets produktutbildning samt utveckling av den samma.

Utbildningarnas syfte är att ge kunder, brukare samt tekniker kunskap och färdighet i hantering av våra produkter.

Som chef för avdelningen, som består idag av 2 medarbetare samt konsulter, ansvarar du för att vidareutveckla avdelningens förmåga att leverera utifrån uppsatta deadlines. Du utvecklar och säkerställer processer, metoder och verktyg så att avdelningens leveranser håller högsta kvalitet. Du leder och motiverar medarbetarna, samt säkerställer att de har rätt kompetens.

Avdelningen har många interna kontaktytor mot exempelvis konstruktion, projektledning, service, produktansvariga och IT; samt mot kund. God teknisk förståelse för de produkter vi tillverkar är därför nödvändig, samt att medarbetarna behöver kunna förstå detaljer kring exempelvis konstruktionslösningar och ändringar. Du har personal och budgetansvar, ingår i ledningsgrupp och rapporterar till chef för Integrated Logistic Support (ILS). Då gruppen är liten förväntas du även arbeta operativt för avdelningen.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Vem är du

Vi söker dig som har en bakgrund inom ledarskap, pedagogik och teknik. Erfarenhet av utvecklingsarbete är meriterande, likväl som militär grundutbildning och erfarenheter från försvarsmakten då våra kunder finns i dessa miljöer.

Du använder dina kunskaper och intresse för planering som en del av pedagogisk ledning och samordning. Du skapar trovärdighet och tydlighet i första intrycket och får respekt genom att visa engagemang. Genom att inspirera andra får du dem att visa samma energi och driv och kanske framförallt, under motgångar och stressiga arbetstoppar. Du fattar snabba beslut när det krävs, men tar också den tid som behövs för att utvärdera samtliga alternativ i olika situationer. Som chef behöver du kunna inspirera dina kollegor och kunder att nå framtida mål, samt uppmärksamma och berömma medarbetarnas engagemang och insatser.

Vi kommer att lägga särskilt fokus på din förmåga att leda det pedagogiska arbetet samt potential att verka för att utveckla den strategi som BAE systems har gällande utbildningsstöd till kunder.

Goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift är ett krav då en stor del av våra leveranser och kundkontakter sker på engelska. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få en bred roll med många kontaktytor och stor möjlighet att påverka. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Anders Sundberg, 0660-80376, eller HR Business Partner Jessica Wennerberg 0660-80570.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/93
Kontakt
  • Jessica Wennerberg HR Business Partner, 0660-80570
  • Anders Sundberg, Chef ILS, 0660-80376
Publicerat 2019-10-15
Sista ansökningsdag 2019-11-10

Takaisin avoimiin työpaikkoihin