BAE Systems Hägglunds AB

Vill du arbeta inom försvarsindustrin och dessutom för en världsledande fordonstillverkare? Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

Just nu befinner sig BAE Systems Hägglunds AB i en expansiv fas inom samtliga produktområden, då efterfrågan på Hägglunds fordon (Bandvagn och Stridsfordon 90) aldrig tidigare varit så här stor. Detta har således medfört att vi nu har ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare för att stärka upp vårt konstruktionsteam på enheten Drivlina.

 

Din framtida utmaning

I dagsläget består enheten av 12 st mekanik-konstruktörer och 3 st hydraulik-konstruktörer samt 14 st konsulter. Enheten Drivlina ansvarar för allt mekaniskt som krävs för fordonens framkomlighet, från motor och transmission till slutväxlar och bandställ men även för hydraulik och bränsle.

Som konstruktör inom enheten Drivlina kommer din vardag att präglas av:

 • Konceptgenerering
 • Konceptutvärdering
 • Riskmitigeringar
 • Riskanalyser
 • Nulägesanalyser
 • Industrialisering av koncept
 • Konstruktion & beräkningar i CATIA V5
 • Dokumentation & teknisk specifikation
 • Beställningar mot andra interna avsnitt
 • Produktvård/Produktuppföljning

 

Den du är

Du har en Högskoleingenjörs- alt Civilingenjörsexamen inom Maskinteknik eller motsvarande samt erfarenhet av CAD-programvara. Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i grupp, då arbetet bedrivs i projektform. Vi tror även att du som söker är en prestigelös lagspelare som gärna kommer med idéer och som inte räds att presentera dessa i en större grupp. Vi efterfrågar också stor flexibilitet och en lyhörd personlighet samt goda kunskaper inom svenska och engelska för såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom fordonsindustrin eller är motor & fordonsintresserad. Har du erfarenhet av CATIA V5 är det en stor fördel men inget krav.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade och obepansrade terrängfordon (BvS10/Beowulf), stöd och support. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

 

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande Enhetschef Rikard Bergenström tfn 0660-80044 eller Cathrine Lind, rekryteringskonsult tfn 070-5770618.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Vi går igenom ansökningar löpande så skicka in din ansökan snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/56
Kontakt
 • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
 • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
Publicerat 2023-02-21
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb