BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Operativ Förrådschef


Bakgrund

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 380 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Vi söker dig som vill arbeta som operativ Förrådschef inom Produktion. Förrådet består av ca 20 direktrapporterande personer och arbetar inom dessa områden:

 • Godsmottagning
 • Ankomstkontroll
 • Inlagring
 • Plockning


Ansvar och arbetsuppgifter:

Den här tjänsten innebär ett övergripande ansvar att leda och fördela det dagliga arbetet inom förrådsgruppen för att säkerställa måluppfyllnad enligt leveransplan, budget och andra styrdokument. Förrådschefen skall tillse att utforma och verkställa att metoder kontinuerligt förbättras på ett produktivt och effektivt sätt utifrån gällande målsättningar, strategier och andra riktlinjer.

Som operativ Förrådschef kommer du att leda utvecklingen för ingående kompetensområden samt utveckla verktyg och metodik för dessa.

Under hösten 2019 kommer det även startas upp ett kvällsteam som ska fokusera på inlagring och plockning. I detta team kommer det finnas en arbetsledare som rapporterar till Förrådschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Personalansvar
 • Kommunikationsansvar
 • Kompetensutveckling
 • Personalplanering
 • Omkostnadsbudget
 • SHE (Safety Health Environment)
 • Verksamhetsutveckling

Rapportering sker till Sektionschef Förråd.


Kvalifikationer och egenskaper:

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom logistik eller motsvarande, kompletterad med någon projektledarutbildning/chefsutbildning. Har du dessutom erfarenhet från förbättringsarbete är detta meriterande.

Tidigare erfarenhet från chefsbefattning är meriterande.

Du är en god kommunikatör, har lätt för att skapa goda relationer, har förmågan att kunna engagera människor och är drivande. Du har förmåga att prioritera och att fatta beslut inom ditt ansvarsområde.


Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande.


Övrigt

Vi tillämpar provanställning. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och därför har vi krav på dokumenterat svenskt medborgarskap.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Varmt välkommen med din ansökan!


Upplysningar lämnas av:

Jonas Cavallie Wase, Sektionschef 0586-733 329

Emma Ekbäck Nermark HR 0586-733 367

Fackliga företrädare:

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606

Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323


Ansökan skickar du i form av CV och personligt brev senast 20190814



Anställningsform Provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2019/64
Kontakt
 • Jonas Cavallie Wase, 0586-733 329
 • Emma Ekbäck Nermark, 0586-733 367
Facklig företrädare
 • Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
 • Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323
Publicerat 2019-06-24
Sista ansökningsdag 2019-08-14

Retour aux postes vacants