BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Har du ett stort teknikintresse och en vilja att vara med att påverka utvecklingen av framtidens försvarsmateriel? Är du intresserad av att arbeta i ett kreativt team i en innovativ miljö med världsledande produkter.

För att kunna möta marknadens behov och samtidigt fortsätta med nyutveckling och spännande teknologistudier behöver utvecklingsavdelningen inom kompetensområde elsystem ytterligare en kollega till teamet. Vi söker man därför efter en mekanikingenjör. Teamet består i dagsläget av ett 30-tal ingenjörer med mixade kompetenser inom bland annat mekanik, elsystem och elektronik.

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern med fler än 86 000 anställda som utvecklar framtidens försvarssystem.

BAE Systems Bofors AB har ca 390 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, och fjärrstyrda vapensystem.

Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Vi söker dig som är intresserad av att forma framtiden tillsammans med oss på BAE Systems Bofors och vara med och bidra till att vi fortsätter att vara en ledande leverantör av försvarsmateriel med hög teknisk förmåga och hög kvalitet.

Om tjänsten

Efterfrågan på BAE Systems Bofors försvars- och ammunitionssystem är mycket stor runt om i världen. Verksamheten i Karlskoga går för högvarv och det är därför en spännande tid att komma in i företaget.

Arbetsuppgifter

Som mekanikingenjör inom elsystem kommer du:

 • Designa och konstruera mekaniska detaljer i CAD
 • Jobba med kapslingar av delsystem, t.ex. MMI
 • Arbeta med dimensionering av systemet i bemärkelsen att säkerställa att det klarar av olika typer av miljökrav.
 • Realisering av manöverpaneler och apparatlådor utifrån kravställningar
 • Delta vid konstruktionsprovning
 • Utveckla prototyper och helt ny teknik som ännu ej sett dagens ljus
 • Delta i felsökning och problemlösning
 • Arbeta med utveckling utifrån kundkrav, interna krav liksom militära standarder
 • Utvärdera val av befintliga och nya komponenter som finns tillgängliga på marknaden
 • Arbeta såväl självständigt som i team där du mestadels av tiden ingår i olika projektgrupper

Den här rollen passar dig som vill arbeta med design och problemlösning i projektform. Arbetet är ofta teambaserat där du arbetar tillsammans med andra ingenjörer inom angränsande teknikområden och i nära samarbete med elsystemskompetenser och elektronikkompetenser. För att du ska ha rätt förutsättningar att lyckas i din roll kommer du allteftersom få möjlighet att utbilda dig inom b.la CAD och elsäkerhet. Vissa resor förekommer i tjänsten.

Din profil och bakgrund

Vi söker dig som har en teknisk utbildning inom mekanik. Inriktning mot elektriska installationer som apparatlådor och manöverpanelsdesign är meriteriande men inte ett krav. Är du i början av karriären är du varmt välkommen att skicka in din ansökan då vi ser att du kan utvecklas tillsammans med BAE Systems Bofors.

Övrigt efterfrågad kompetens:

 • Kompetens inom konstruktion i 3D-CAD. Solid Edge är meriterande.
 • Erfarenhet av finmekanik
 • Praktisk läggning
 • B-körkort då vissa resor förekommer i tjänsten
 • God svenska och engelska i tal och skrift då kunder och leverantörer ställer krav på detta.

Som person är du en duktig problemlösare som trivs i samarbete med andra människor. Du tycker om att lära dig ny teknik och passar in på beskrivningen nyfiken och vetgirig med god strukturell förmåga. Tjänsten har många interna kontaktytor liksom vid tillfällen även direktkontakt med företagets kunder. Vi vill därför att du är kommunikativ. Att du har ett stort teknikintresse ser vi som en grundförutsättning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Internationella samarbeten är vanligt och arbete med team från andra företag i världen förekommer ofta vilket ger möjlighet till internationella erfarenheter.

Hos BAE Systems Bofors kan du förvänta dig en omväxlande vardag där du ena dagen sitter med designfrågor för att nästa dag utvärdera dina resultat ute på skjutfältet.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Då företaget ingår i en internationell koncern behöver du goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om ansökan

För ytterligare information kontakta:

Stefan Lagerqvist, tf chef Elsystem och elektronik, 0586-733 160 Per Linnerblad, HR, 0586-733 070.

Din ansökan vill vi ha senast 2019-11-24.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga kontaktpersoner:

Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2019/102
Publicerat 2019-11-08
Sista ansökningsdag 2019-11-24

Retour aux postes vacants