BAE Systems Hägglunds AB

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en motiverad och tekniskt driven beräkningsingenjör till vår avdelning Technologies. Tjänsten innebär arbete med avancerade tekniska beräkningar; tex att utifrån en beräkningsbegäran:

  • Bygga simuleringsmodell
  • Vid behov felsöka simuleringsmodell
  • Utföra simulering, analysera och validera resultat
  • skriva rapport som levereras till uppdragsgivaren

Avdelningen Technologies stödjer konstruktion- och systemavdelningen genom analyser på t.ex. hållfasthet, fordonsdynamik samt ljud och vibrationer.

Uppdragens art och längd varierar och du kommer att få möjlighet att prova på olika typer av uppgifter genom enskilda uppdrag och grupprojekt. I rollen kommer du att ha många kontaktytor mot de flesta av företagets interna funktioner. Arbetet kan innebära att du deltar i allt från anbudsarbete till delsystemkonstruktion.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner. Placeringsort är Örnsköldsvik.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör med kunskap inom hållfasthet, gärna med inriktning inom maskinteknik eller teknisk fysik. Vi tror att du har några års erfarenhet av arbete inom området och ser gärna att du har erfarenhet av ett eller flera FEM-program, t.ex ANSA, Abaqus eller LS-Dyna. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och teknisk fackengelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet från flyg- eller fordonsbranschen och/eller arbete med utmattningsanalyser.

Som person är du självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Dina starka sidor är din nogrannhet och analytiska förmåga.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att inneha en betydande roll i att utveckla framtidens fordon samt att ha möjlighet att jobba med framtidens teknik i ett globalt företag med stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

I vår rekryteringsfilm får du en inblick i hur det är att arbeta hos BAE Systems Hägglunds.

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Stefan Thelin, chef Technologies 0660-803 37 eller Jessica Wennerberg HR Business Partner 0660-80570. Urval kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

BAE Systems Hägglunds

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com

Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se och Höga kusten på www.hogakusten.com

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/12
Kontakt
  • Stefan Thelin, 0660-80337
  • Jessica Wennerberg, 0660-80570
Publicerat 2020-01-30
Sista ansökningsdag 2020-03-01

Retour aux postes vacants