BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer som uppgår till ett värde av över femton miljarder kronor.

Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

 

Din framtida utmaning

Till vår avdelning Auxiliary Systems & Engineering Support söker vi nu en Mekanisk konstruktör. Avdelningen består i dag av ca 13 personer varav merparten är ledande konstruktörer.

I rollen som mekanisk konstruktör kommer du erbjudas varierande arbetsuppgifter, bl.a:

 • Idégenerering
 • Utveckling av koncept
 • Vidareutveckling av befintliga produkter
 • Konstruktion i Catia
 • Material och komponentval
 • Beräknings- samt provbeställningar
 • Teknisk specificering av köpsystem
 • Ritningsframtagning
 • Dokumentation

 

Om avdelningen

Auxiliary Systems & Engineering Support ansvarar för utveckling samt upphandling av variant specifik utrustning. Avdelningen har konstruktionsansvar för följande områden för samtliga BAE Systems Hägglunds produkter:

 • AC/CBRN
 • Brandsläckningssystem
 • Skydd

Avdelningen ansvar även för Ambulans, bärgar- samt ingenjörsvarianter av våra fordon och till dessa tillhörande unika delsystem såsom bårsystem, vinschar, kranar, schaktblad mm.

Den du är

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som ingenjör. Du har viss erfarenhet av mekanisk konstruktion samt vana vid 3D-modelleringsverktyg. Då vi är en internationell koncern behöver du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Som person värdesätter vi att du har ett genuint teknikintresse, är utåtriktad och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har hög servicenivå. Du bör vara uppfinningsrik och vi ser gärna att du är van vid att söka information. Då vi är en internationell koncern behöver du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Du är kommunikativ och vill bidra till en god teamkänsla.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

 

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till:

Magnus Söderström, chef Auxiliary Systems & Engineering Support 0660- 80726 , eller Maria Josefsson, rekryteringskonsult AxÖ Consulting, 070 – 842 23 35.

Sista ansökningsdag är den 31 augusti men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/121
Kontakt
 • Magnus Söderström, Rekryterande chef, 0660-80726
 • Maria Josefsson, Rekryteringskonsult, 070-8422335
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
 • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2022-08-08
Sista ansökningsdag 2022-08-31

Tillbaka till lediga jobb