BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Bakgrund

BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 460 anställda, där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Man tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar kvalificerat monteringsarbete, framförallt inom hydraulik. Det förekommer även en del provning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mekanisk utbildning, gärna med påbyggnad av hydraulik, ritningsläsning eller motsvarande. Det är meriterande om du har kunskap om renarumsmontage och erfarenhet från montage med små toleranser (finmekanik).

Som person har du utpräglad problemlösnings- och analysförmåga såväl som god kommunikationsförmåga. Vi ställer höga krav på både samarbetsförmåga och självständigt arbete. Du ska även vara noggrann i ditt arbete och vilja ha ordning och reda runt omkring dig.

Goda kunskaper i svenska såväl som i vårt koncernspråk engelska, i tal och skrift är en förutsättning. Resor i tjänsten kan förekomma.

BAE Systems lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

BAE Systems erbjuder

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. BAE Systems är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider.
Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Information och ansökan

BAE Systems Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vi tillämpar provanställning.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Tord Forsman, montagechef, 0586-733 604
Sara Hedman, HR, 0586-733 102

Facklig företrädare:
Staffan Källström, IF Metall, 0586-733 142.

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-02-19, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/17
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-19

Tillbaka till lediga jobb