BAE Systems Hägglunds AB

Teknikinformatör

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer som uppgår till ett mångmiljardvärde.

Många spännande projekt är på gång och vi behöver därför förstärka vår avdelning för Tekniska publikationer med en teknisk informatör.

Lockas du av att arbeta i en världsledande internationell högteknologisk koncern erbjuder vi nu ett mycket intressant uppdrag. Här får du chansen att växa med oss och bidra till att trygga framtiden!

Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

Din framtida utmaning

I rollen som teknisk informatör arbetar du med att ta fram användar- och underhållsmanualer för de militära fordon vi utvecklar. Du är skribent och redaktör för tekniska publikationer.

Arbetet utförs i projektform och informationen tas fram i samarbete med bland andra projektledare, konstruktörer och underhållsingenjörer.

Om rollen

Du tillhör enheten Tekniska Publikationer och arbetar i gruppen som idag består av 37 medlemmar fördelat på projektledare, tekniska informatörer och dokumentationsspecialister.

Tekniska Publikationer är den avdelning inom ILS som analyserar, planerar och tar fram manualer inom respektive projekt. Mottagarna för våra manualer är i första hand BAE Systems Hägglunds kunder, men även internt inom olika avdelningar på företaget.

Den du är

Vi söker dig som är informatör med stort intresse för teknik. Eftersom vi arbetar i en internationell miljö behöver du kunna kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är analytiskt lagd och har en god förmåga av att snabbt erhålla förståelse för ett tekniskt system. Du kan också inhämta och hantera teknisk information från olika källor, för att vidare kombinera dessa och utveckla den med hög pedagogisk nivå till lättförståeliga manualer och instruktioner.

Du är strukturerad, har ett starkt eget driv och tar ansvar för dina leveranser. Eftersom våra projekt ofta är komplexa med många gränsytor är du även samarbetsorienterad.

Du förstår CAD-ritningar och navigerar i CAD-program.

Meriterande är om du har goda kunskaper om fordonsteknik eller militära fordon.

Det är även meriterande om du som söker har en teknisk och/eller språklig utbildning eller annan motsvarande bakgrund, gärna med erfarenhet av skrivregler, terminologi och språkgranskning.

Vi tror att du har en högskoleutbildning inom relevant område i botten.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få följa produkten från idé till att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- och karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet. Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Viktoria Johansson, chef för Tekniska publikationer, 070-329 56 08, eller rekryteringskonsult Johan Engström, AxÖ Consulting, 076-147 93 97.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/142
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-06-10

Tillbaka till lediga jobb