BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Välkommen till ett växande företag där du erbjuds en nyckelbefattning inom Produktionsavdelningen.  Är du intresserad av planering har vi flera spännande utmaningar för dig, välkommen med din ansökan!


Om företaget
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 470 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten
Som planerare kommer du att tillhöra den nyetablerade sektionen Huvudplanering Produktion, som ingår i Produktionsavdelningen. Här arbetar ca 25 medarbetare inom kompetensområdena projektledning, planering och verksamhetsutveckling. Sektionen arbetar tvärfunktionellt med både marin- och landbaserade pjässystem samt ammunitionstillverkning. Erfarenhetsnivån är varierande och du kommer möta kollegor som är i början av sin karriär, likväl specialister med mångårig erfarenhet och djupgående teknisk kompetens. Här blir du en del av en dynamisk och utvecklande miljö där du kommer att ha ett nära samarbete med montering, inköp, marknad och projekt.

Då det händer mycket hos oss just nu finns det flera tjänster som skall tillsättas.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som planerare ansvarar du för att montörerna får ut både ordrar och material till monteringsstart genom att:

  • - Skapa produktionsordrar
  • - Närtidsplanera produktionsordrar
  • - Skriva ut orderdokument
  • - Koordinera plock
  • - Koordinera ev. materialbrister

Då kraven från våra kunder ofta är unika drivs ordrarna som projekt, men planeringrollen är en funktion där arbetet även styrs av linjen.

Samtidigt som man jobbar nära montörerna ska man även föra dialog med både projektledning och inköp om eventuella avvikelser eller risker.

Du kommer tillsammans med projektledning ansvara för att planerade leveranser sker i tid till våra kunder.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet inom planering.
  • Sannolikt har du en eftergymnasial teknisk utbildning, det är dock inte avgörande då yrkeserfarenhet inom området väger tungt.
  • Du har god erfarenhet av MRP system gärna SAP som är vårt planeringsverktyg.
  • Goda kunskaper i svenska och koncernspråket engelska i såväl tal som skrift.
  • Du ser Office-paketet som ett naturligt verktyg och stöd i ditt arbete.

Du trivs med att arbeta operativt i en produktions- och produktnära roll. Din goda kommunikationsförmåga gör att du enkelt skapar förtroende hos dina kollegor och samarbetspartners. I ditt arbete är du både strukturerad och drivande och arbetar gärna både i grupp och självständigt.

BAE Systems erbjuder
BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

Övrigt
Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Henrik Lindblad, Planeringschef, 0586-733 662
Emma Ekbäck Nermark, HR-ansvarig, 0586-733 367

Fackliga kontaktpersoner:
Björn-Henrik Rolfsson, Akademikerföreningen, 0586–733 570
Joakim Berg, Unionen, 0586-733 404

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-06-25, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/166
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb