BAE Systems Hägglunds AB

Söker du en arbetsplats med fokus på innovation och avancerad teknik? Vill du ha goda möjligheter till karriärtillväxt och utveckling? BAE Systems Hägglunds är under kraftig expansion och söker fler medarbetare som vill bidra till att skydda och förbättra samhället.

Din framtida utmaning

Enheten Delprojektledning inom vetronik har sett en fantastisk tillväxt och består nu av närmare 30 personer. För att kunna fortsätta vår framgång behöver vi nu rekrytera en gruppledare/verksamhetsutvecklare som kan fungera som en värdefull stödfunktion för enhetschefen. Vetronik är Försvarets och Försvarsindustrins samlingsnamn för all programvara, el och elektronik. På vår enhet arbetar främst delprojektledare som ansvarar för utvecklingen inom vetronik i våra fordonsprojekt. Vi har också konfigurationsledare som arbetar med att planera och styra fordonens konfiguration i projekten.

Som gruppledare/verksamhetsutvecklare kommer du även att få möjlighet att driva vår enhets verksamhetsutveckling. Detta innebär att du kommer att vara involverad i att utveckla och förbättra våra arbetsprocesser, rutiner och gränsytor gentemot andra funktioner både inom linjen och i projekten.

Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera:

  • Utveckla och definiera tydliga roller och uppdrag för våra delprojektledare
  • Driva olika utvecklingsområden inom vetronik, såsom våra processer runt delprojektledning och rapporteringsvägar, samt utvecklingen av konfigurationsledarrollen och dess samarbete med andra funktioner
  • Stötta våra delprojektledare i projektplanering samt ansvara för en sammanhållen tidsplan för de större projekten
  • Vara ansvarig för introduktionen av nya medarbetare på enheten
  • Ge stöd till enhetschefen genom att delta i olika aktiviteter och driva specifika frågor
  • Delta i anbudsarbetet för vetronik.

Den du är

Vi letar efter dig som motiveras av att driva fram utveckling och förbättring. Hos oss får du arbeta i en dynamisk miljö med stor potential för personlig och professionell utveckling.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha stark planerings- och organisationsförmåga samtidigt som du är bra på att samarbeta och kommunicera. Det är viktigt att du har gedigen erfarenhet av projektarbete, helst som tidigare projektledare. Vi ser det också som fördelaktigt om du har kunskaper inom verksamhetsutveckling, gärna med koppling till mjuk- och hårdvaruutveckling. Även om det formella personalansvaret inte ingår i rollen så ser vi det som positivt om du har erfarenhet av att arbetsleda andra. Kunskap inom DevOps är ett extra plus.

Vi tror att du har en teknisk högskole- eller universitetsutbildning. Goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Magnus Andersson 0660-80750 alternativt rekryteringskonsult Maria Håkansson, AxÖ Consulting, 070-4816012.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik med möjlighet till delvis distansarbete.

Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/335
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-11-20
Sista ansökningsdag 2023-12-13

Tillbaka till lediga jobb