BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Strukturmekanikgruppen hos oss på BAE Systems Bofors fortsätter att växa och för dig med intresse av tekniska beräkningar erbjuder vi en omväxlande vardag där teoretiska simuleringar möter praktiska försök. Hos oss får du stor möjlighet att vidareutveckla dina förmågor inom både strukturmekanik och närliggande kompetensområden.

Om företaget

BAE Systems Bofors AB tillverkar artilleripjäser, t.ex. det världsledande artillerisystemet ARCHER, marina pjäser, intelligent ammunition, t.ex. Excalibur och Bonus, fjärrstyrda vapensystem samt tillhandahåller teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget har genom åren etablerat ett starkt samarbete med underleverantörer i området, men är även en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten

Nu förstärker vi med fler kollegor till sektionen Teknisk Beräkning som är en av tio sektioner inom vår Utvecklingsavdelning. Teknisk beräkning består av 22 analysingenjörer inom områdena ballistik, strukturmekanik och sensor-/reglerteknik. Vi är ett teknikintresserat team som bistår verksamheten med avancerade tekniska beräkningar och analyser. Men förvänta dig inte en stillasittande vardag framför datorn – här kommer du nämligen få samarbeta med andra interna teknikdiscipliner, underleverantörer och samarbetspartners liksom möjlighet att utvärdera dina teoretiska beräkningar på vårt skjutfält i olika konstruktionsprov och försök.

Inom sektionen kommer du träffa kollegor som är i början av karriären, men även experter med lång erfarenhet och djup teknisk kompetens. Här finns möjlighet att individanpassa arbetsuppgifternas komplexitet för att matcha din nivå och vi välkomnar därför ansökan ifrån dig med såväl kortare som längre erfarenhet.

Placeringsort: Karlskoga eller Karlstad

Arbetsbeskrivning

Vi tillsätter nu flera tjänster inom strukturmekanik:

1) Strukturmekanik – Beräkningsingenjör hållfasthet

Denna tjänst innebär hållfasthetsanalys av våra land- och marinbaserade pjäser, samt på ammunition. Mer avancerade beräkningar utförs med verktyget ANSYS, men beräkningar utförs också med programvaror såsom Matlab och MathCad. Beräkningarna kan vara av varierande typ beroende på frågeställningen. Statiska, transient dynamiska samt modal- och stabilitetsanalys är exempel på beräkningar som genomförs.

2) Strukturmekanik – Materialteknik

Denna tjänst omfattar arbete med utveckling, analys och förbättring av material för olika applikationer. Vilket bland annat innebär att utföra tester och utvärdera prestanda detta för att möta specifika krav och behov. Det kan inkludera att välja rätt material för en viss applikation, optimera tillverkningsprocessen och säkerställa att produkten uppfyller de nödvändiga kvalitets- och säkerhetsstandarderna. Typisk analys är att bedöma ett materials egenskaper och beteende under olika påfrestningar, såsom temperatur, tryck eller belastning.

3) Strukturmekanik/Stridsdelsfysik – Dynamiska analyser med komplexa materialmodeller

Denna tjänst omfattar i huvudsak ammunitionens hållfasthet och verkan. Verktygen LS-Dyna och ANSYS används tillsammans med egenutvecklad programvara. Typiskt för verkansanalyser är det snabba förloppet och den momentant höga belastningen, vilket leder till att de flesta material, även stål, börjar uppföra sig mer som en vätska än som en solid. Verkansanalyser genomförs därför ofta med s.k. Eulerformulering, vilket det finns stöd för i LS-Dyna.

 

Vi jobbar i tvärfunktionella team vilket innebär att du ofta deltar i flera projekt samtidigt där du ansvarar för att ta fram beslutsgrundande underlag rörande våra befintliga och framtida produkters prestanda, funktion och säkerhet med avseende på hållfasthet och verkan.

Vi nyttjar både kommersiella och egenutvecklade programvaror för våra simuleringar och satsar på kontinuerlig kompetensutveckling. Interna och externa utbildningar samt internationella konferenser och workshops är därför något du kan förvänta dig.

Kvalifikationer

Till tjänsterna som beräkningsingenjör söker vi dig som har en civilingenjörsexamen inom maskinteknik, farkostteknik, teknisk fysik, eller har utbildning/erfarenhet som bedöms vara likvärdig eller högre (gärna forskarutbildning eller vetenskaplig förankring). Det är en fördel om du har du några års arbetslivserfarenhet, men det är inget krav. Till tjänsten inom Strukturmekanik/Materialteknik ser vi gärna att du har maskinteknisk civilingenjörsutbildning med materialinriktning.

Vi vill att du har goda kunskaper i svenska såväl som koncernspråket engelska, i både tal och skrift, då detta används dagligen på arbetsplatsen.

Som person är du engagerad och har förmågan att driva ditt arbete framåt. Interaktion och arbete med andra kollegor sker dagligen varför vi värderar kommunikativ förmåga samt intresse för samarbete. Vi förväntar oss att du är beredd på att växla mellan flera olika arbetsuppgifter och uppdrag.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym i Karlskoga. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Hyvärinen, Sektionschef Teknisk beräkning, 0586-733 216 eller Lisa Beckman, HR-konsult, 07023 83 88 53.

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655
Mikael Andersson, Unionen, 0586-733109

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga, Karlstad
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2024/46
Kontakt
  • Lisa Beckman, 0723838853
Publicerat 2024-03-08
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb