BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av affärer för mångmiljardbelopp. Vi har många spännande projekt på gång och behöver därför förstärka vår avdelning med fler projektledare med intresse för teknisk information!

Din framtida utmaning

Ditt huvudansvar är att samordna, planera och skapa produktdokumentation för militära fordon som utvecklas av vår avdelning. Dokumentationen inkluderar användar- och underhållsmanualer och du arbetar nära våra redaktörer och illustratörer, men även konstruktörer, underhållsingenjörer och andra projektledare för att säkerställa att dokumentationen är av hög kvalitet.

Som projektledare för avdelningens leverans till projekten är det ditt ansvar att uppdelningen av publikationerna i arbetspaket är tydlig för alla projektmedlemmar. Du planerar och fördelar arbetsuppgifter, samordnar och vägleder teamet fram till produktionsavslut och leverans. Det ingår även att hantera krav och risker i samarbete med övriga projektmedlemmar från olika avdelningar.

Projekten varierar i storlek och omfattning, men du kommer vanligtvis att arbeta med en grupp på 3-10 medarbetare. Vi jobbar agilt och genomför alla planeringsmöten digitalt eftersom gruppen består av både interna och externa konsulter som befinner sig på olika platser.

Den du är

Vi ser helst att du har erfarenhet inom dokumentations- eller informationsteknik, eller liknande. Du behöver ha goda IT-kunskaper, kunna förstå CAD-ritningar och navigera i CAD-program. Vi använder olika tekniker, specifikationer och verktyg såsom XML, S1000D, Corena, SAP VEA, Arbortext och FrameMaker.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledande roller, kännedom om Hägglunds produkter och erfarenhet av agilt arbete, men det är inget krav för tjänsten. Eftersom vi verkar i en internationell miljö är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person bör du vara tekniskt intresserad, analytiskt lagd och kunna snabbt förstå komplexa system. Du behöver vara strukturerad, ha ett starkt driv och ta ansvar för dina leveranser. Eftersom våra projekt ofta är komplexa och involverar många olika intressenter, är det viktigt att du är samarbetsvillig och har god kommunikationsförmåga.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik!

Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Viktoria Johansson, chef för Tekniska publikationer, 070-329 56 08, eller Maria Håkansson, rekryteringskonsult AxÖ Consulting, 070-481 60 12.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik och möjlighet till visst distansarbete när du kommit in i verksamheten och rollen.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/79
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Jörgen Ottosson, Akademikerföreningen, 0660-80838
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb