BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Här får du möjlighet att vara involverad i en produkts livscykel – hela vägen från offert och utveckling till eftermarknadsfas. Kännetecknas du av ordning och reda och struktur samt har ett intresse för ändringshantering kan det vara du som är vår nästa Configuration Manager. 

Om företaget

BAE Systems Bofors AB tillverkar artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, fjärrstyrda vapensystem samt tillhandahåller teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget har genom åren etablerat ett starkt samarbete med underleverantörer i området, men är även en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition. Inom BAE Systems Bofors AB i Karlskoga och Karlstad arbetar cirka 500 medarbetare

Om tjänsten

Med ökat intresse för våra produkter finns nu behov av att rekrytera fler personer som kan bidra till att leverera våra högteknologiska produkter till våra kunder. Därmed utökar vi vår verksamhet genom att rekrytera ytterligare en Configuration manager/Konfigurationsledare till vår utvecklingsavdelning, med placeringsort antingen i Karlskoga, Karlstad eller på vårt kommande kontor i Örebro.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som Configuration manager har du en övergripande roll som involveras i ett projekts alla faser, hela vägen från offert till eftermarknad med tonvikt på utvecklingsfasen. Din uppgift är att ansvara för och hålla ihop arbetet med konfigurationsledning, vilket bland annat involverar ändringshantering och säkerställande av spårbarhet i designförändringar och beslut som görs på produkten under en livscykel.

Du rapporterar regelbundet läget avseende konfigurationsledning till projekt och är delaktigt tillsammans med övriga konfigurationsledare i arbetet med att förbättra arbetsprocesser inom ämnesområdet.

Du kommer till exempel att:

 • Ta fram, uppdatera samt förvalta olika projekts eller produkters konfigurationsledningsplaner.
 • Delta i olika forum för ändringshantering.
 • Planera och skapa baslinjer för att spegla en produkts konfiguration.
 • Kontinuerlig kundkontakt inom ansvarsområdet.

Till din hjälp har du konfigurationsstyrningsverktyg så som PLM-systemet ARAS och affärssystemet SAP. Rollen är central och viktig för att projekt och produkter ska uppfylla de kontraaktuella krav som ställs inom försvarsindustrin.

Kvalifikationer

 • Teknisk eftergymnasial utbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Minst något års arbetslivserfarenhet efter skolan.
 • God kompetens i Officepaketet.
 • Goda kunskaper i svenska liksom i koncernspråket engelska, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av PLM-verktyg
 • Har förståelse för vad konfigurationsledning handlar om.
 • Har erfarenhet av att ha arbetat i projektform.

Som person tycker du om ordning och reda, du har en god planeringsförmåga och arbetar med hög struktur och systematik. Du har förmågan och trivs med att växla mellan helhetsperspektiv och detaljnivå. I den här tjänsten interagerar du med många olika kollegor inom företaget och du behöver därför ha en god kommunikativ förmåga, liksom trivas med att jobba tillsammans med andra såväl som enskilt.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Lisa Beckman, HR-konsult, 0723838853

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733655
Mikael Andersson, Unionen, 0586-733109

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2024/92
Kontakt
 • Lisa Beckman, 0723838853
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb