BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon, stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com
Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se

Har du ett starkt intresse för teknik och är en kommunikativ person som tycker om att förmedla information? Vill du dessutom arbeta som chef, sök då tjänsten som chef över vår avdelning för Tekniska Publikationer!

Arbetsbeskrivning

Avdelningen ansvarar för att producera alla tekniska publikationer kring våra tekniskt avancerade och komplexa produkter. Vi förklarar och beskriver produkterna och vi åskådliggör användningen av dem. Vi säkerställer att den tekniska informationen – i form av exempelvis instruktionsböcker, reparationsmanualer och Computer Based Training (CBT) – blir pedagogisk, attraktiv och användarvänlig.

Som chef för avdelningen som består av 18 medarbetare samt konsulter, ansvarar du för att vidareutveckla avdelningens förmåga att leverera utifrån uppsatta deadlines. Du utvecklar och säkerställer processer, metoder och verktyg så att avdelningens leveranser håller högsta kvalitet. Du leder och motiverar medarbetarna, samt säkerställer att de har rätt kompetens. Avdelningen har många interna kontaktytor mot exempelvis konstruktion, projektledning, service, produktansvariga och IT; samt mot kund. God teknisk förståelse för de produkter vi tillverkar är därför nödvändig, samt att medarbetarna behöver kunna förstå detaljer kring exempelvis konstruktionslösningar och ändringar.

Du har personal och budgetansvar, ingår i ledningsgrupp och rapporterar till chef för Integrated Logistic Support (ILS).

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Vem är du?

Vi söker dig som tidigare har haft en arbetsledande befattning och har en stark önskan att fortsätta utvecklas som ledare. Du har erfarenhet av produktutveckling och kravdriven verksamheten, samt har en väl utvecklad kommunikationsförmåga i text och också gärna i bild. Eftersom tekniska publikationer ofta skrivs på engelska behöver du utöver svenska ha mycket goda kunskaper i engelska. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av teknisk information. Lämplig utbildningsbakgrund är en akademisk examen som civilingenjör eller annan för rollen relevant utbildning.

För att lyckas med att vidareutveckla verksamheten, dina kollegor och dig själv, behöver du arbeta förebyggande och förutseende. Du är en ledare som agerar på ett sätt som orsakar förändring, snarare än att bara reagera på förändring. Du är driven och har lätt för att samarbeta och vill arbeta med ett stödjande och coachande ledarskap med stor delaktighet från samtliga medarbetare i gruppen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få en bred och strategisk roll med många kontaktytor och stor möjlighet att påverka. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Anders Dahlberg 0660-80979 alternativt HR Businesspartner Jessica Wennerberg 0660-80570.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/99
Kontakt
  • Jessica Wennerberg, 0660-80570
Publicerat 2018-11-27
Sista ansökningsdag 2019-01-13

Terug naar vacatures