BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Har du erfarenhet av produktionsteknik och/eller beredning? BAE Systems Bofors förstärker nu med ytterligare en beredare till vår Tekniska supportsektion.

Om företaget
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 470 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Vi är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten
Som beredare kommer du att tillhöra den nyetablerade sektionen Teknisk support som tillhör Produktionsavdelningen. Här arbetar ett 10-tal medarbetare inom kompetensområdena beredning och produktionsteknik. Sektionen arbetar tvärfunktionellt och här återfinns flera produktionsområden så som pjäsmontage, elverkstad, hydraulikmontage och maskinverkstad. Vissa delar av montaget utförs i renrum då detaljerna vi monterar har kritiska toleranser och då är extra känsliga. Erfarenhetsnivån inom sektionen är varierande och du kommer att möta kollegor som är i början av sin karriär, likväl specialister med mångårig erfarenhet och djupgående teknisk kompetens. Här blir du en del av en dynamisk och utvecklande miljö där du kommer att ha ett nära samarbete med montering, inköp och utveckling.

Arbetsuppgifter
Att vara beredare hos oss innebär en hel del planering, utveckling och möten med människor. Praktiskt arbete varvas med uppgifter av teoretisk karaktär. I din tjänst är du ett stöd för hela verksamheten i beredningsfrågor och andra projektaktiviteter. Du kommer till exempel att:

 • Hantera beredning av företagets konstruktioner inom produktion för att säkerställa att arbetsuppgifter utförs i enlighet med de interna och externa krav som gäller för tillfället
 • Ansvara för att driva rationellt beredningsarbete för produktion genom att:
  • o Skapa operationsberedningar av konstruktionsstrukturer
  • o Genomföra produktionskalkyleringar
  • o Samverka avseende produktionssynpunkter i köpa/utveckla/tillverka – frågor samt vid framtagning och granskning av produktändringar och nya konstruktioner
  • o Samverka för att beredningsmässigt optimera metoder/flöden för produktion
  • o Införa ändringar i struktur/operationsberedning för pågående produktions och levererat materiel

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial examen inom produktionsteknik, maskin, produktionsekonomi eller liknande. Alternativt yrkeserfarenhet inom aktuellt område som av arbetsgivaren bedöms likvärdigt.

Du har yrkeserfarenhet inom produktionsområdet och goda kunskapar inom IT. Du kommunicerar väl på svenska såväl som koncernspråket engelska i tal och skrift, samt är en van användare av Office-paketet.

Vidare ser vi att du har:

 • Kunskaper i CAD samt erfarenhet/kunskap av ritningsläsning
 • Erfarenhet av arbete i affärssystemet SAP eller likvärdigt affärssystem
 • Analytisk förmåga

Du är en engagerad lagspelare som vill bidra till att verksamheten utvecklas. Självständigt pådrivande arbete kombineras med större och mindre projekt där god samarbetsförmåga är avgörande för att nå framgång. Vidare är du strukturerad med god förmåga att arbeta metodiskt. Du har god vana av att kommunicera på ett enkelt och tydligt sätt både inom organisationen och mot externa kontakter.

BAE Systems erbjuder
BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt
Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Företagets kontaktpersoner:
Lars Hörnell, Produktionschef, 0586-733 184
Emma Ekbäck Nermark, HR-Ansvarig, 0586-733 367

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586–733 655.
Felix Brandt Unionen, 0586-733 473.

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-02-28, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/31
Publicerat 2023-02-02
Sista ansökningsdag 2023-02-28

Tillbaka till lediga jobb