BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Brinner du för logistik och inköp och vill kliva in på en stor inköpsavdelning i ett högteknologiskt företag? Då har vi en spännande tjänst för dig där du kommer vara den som leder våra strategiska inköpare i en händelserik tid.

Om BAE Systems Bofors
BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 460 anställda, där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Man tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten
På inköpsavdelningen på BAE Systems Bofors arbetar idag ca 25 personer. Här finns kompetenser inom strategiskt och operativt inköp. Nu behöver vi stärka Inköpsavdelningen med en chef för strategiskt inköp av direkt materiel och tjänster.

Arbetsbeskrivning
Som chef för strategiskt inköp kommer du att ansvara för långsiktig styrning och uppföljning av det strategiska inköpsarbetet inom områdena Land, Marin och Ammunition. Du kommer att ha personalansvar för ca 10 strategiska inköpare som tillsammans med dig kommer att utgöra en egen sektion inom inköpsavdelningen.

Den strategiska delen av inköpsarbetet är en viktig del av arbetet på inköpsavdelningen med ett nära samarbete med operativt inköp och våra supply chain managers. Du förväntas leda arbetet med strategiskt inköp samt att du skall organisera och utveckla den strategiska inköpssektionen så att den så effektivt som möjligt stöttar företagets verksamhet. Att samtidigt utveckla personalen ses som en naturlig del av arbetet.

Som chef för strategiskt inköp ingår du i ledningsgruppen på inköpsavdelningen och du kommer att rapportera till chefen för inköp i BAE Systems Bofors i Karlskoga.

Vi söker dig som med stort engagemang skall ta det övergripande ansvaret för att ytterligare utveckla det strategiska inköpsarbetet. Du har tidigare arbetat med inköp och tycker att personalansvar är en positiv utmaning och brinner för ledarskapet.
Du möter människor på olika nivåer och får möjlighet att visa din analytiska och kommunikativa förmåga.

Profilbeskrivning
Vi tror att du som söker har en akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi eller teknik. Viktigast är dock din erfarenhet från inköp.

För att lyckas och trivas i tjänsten ser vi att du är en drivande och affärsmässig person med hög professionalism. Du är en självgående person som är van att ta eget ansvar. Tjänsten har många kontaktytor såväl internt som externt – din kommunikativa förmåga kommer därför att väga tungt.

BAE Systems Bofors erbjuder
BAE Systems är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Information och ansökan
BAE Systems strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mats Birgersson, Inköpschef, 0586-733 455
Emma Ekbäck Nermark, HR-Ansvarig, 0586-733 367

Fackliga kontaktpersoner
Joakim Berg, Unionen, 0586-733 404
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-03-24, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/65
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb