BAE Systems Hägglunds AB

Technical Quality Manager

Brinner du för kvalitet, processer och ledning? I så fall är kanske rollen som Technical Quality Manager (TQM) rätt för dig. Vi söker nu dig som vill ta dig ann en ny utmaning i en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Din framtida utmaning

I rollen som TQM arbetar du i en varierande och stimulerande miljö där du verkar och arbetar tillsammans med de flesta avdelningar inom företaget.

Tidigt i ett projekt definierar du vilka områden som kvalitetssäkringsarbetet skall fokusera på och upprättar en kvalitetsplan. Detta gör du i samråd med berörda projektledare.

Du arbetar proaktivt med att granska planerade kvalitetssäkrande aktiviteter som såsom granskning av tekniska beskrivningar till underleverantörer, genomförande av utvecklingsmilstolpar samt granskning av leverabler till manualer och handböcker för våra fordon.

Du följer upp nyckeltal i projektet och rapporterar eventuella avvikelser.

Du är moderator och initierar och genomför aktiviteter såsom LFE (Learning from Experience) RCCA (Root Cause And Corrective Actions) för att identifiera problem/avvikelser i projektet.

Du rapporterar till linjechef samt har projektuppföljningar med projektledande roller.

 

Om rollen

Som Technical Quality Manager tillhör du avdelningen ECM (Engineering change management) & Governance. Avdelningen består av 10 personer och ingår i funktionen Engineering.

Du ingår i en projektgrupp tillsammans med projektledare från olika avdelningar (Project Quality Manager, Teknisk projektledare samt projektledare inom Integrated Logistic Systems) som har ansvar att upprätta en god kvalitetsplanering och konfigurationsstyrning för Engineerings räkning.

Den du är

Vi söker dig som har ledaregenskaper och intresse för kvalitetsfrågor med erfarenhet att jobba med olika problemlösningsmetoder.

Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och måluppfyllelse. Att du har en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet.

Vi ser positivt på tidigare erfarenhet inom områden som konstruktion, produktion, inköp och projektledning. Du har förståelse hur man skapar och bygger upp bra rutiner för kvalitetssäkring.

Vi tror att du har en högskoleutbildning inom det tekniska området eller annan för tjänsten relevant utbildning.

Du har erfarenhet av kvalitetsverktyg och förståelse för kvalitetsstandarder samt hur man omvandlar krav till verksamhet.

God svenska och engelska i tal/skrift är ett krav.

För att trivas i rollen behöver du vara en självgående person som genom driv och engagemang har förmågan att strukturera och planera arbetet väl. Då du kommer arbeta i projektteam trivs du med att samarbeta med andra såväl som att kunna ta egna initiativ. Rollen kräver att du är en god kommunikatör och att du trivs i en miljö där förändring är en del av vardagen.

BAE Systems erbjuder

Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som medarbetare får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter. När du börjar hos oss får du ett introduktionsprogram där man ges en möjlighet att få insyn i andra avdelningars arbete och på det sättet lära känna företaget.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Björn Hellholm 0660-80198 alt. Sven Edman 0660-80134 rekryterande chef  eller Lisa Fagerström rekryteringskonsult 076-8241789.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav samt krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Sista ansökningsdag är 16 april. Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/71
Kontakt
  • Lisa Fagerström, rekryteringskonsult, 076-8241789
  • Björn Hellholm, chef ECM, 0660-80046
  • Sven Edman, chef ECM, 0660-80134
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb