BAE Systems Hägglunds AB

Är du redo att ta klivet framåt i din karriär och utmana dig själv med spännande och komplexa produkter? Vi letar nu efter engagerade ingenjörer med tekniskt brett kunnande och helhetssyn för att förstärka vårt team inom enheten för Arkitektur och Systemdefinition. Här finns möjligheten att bli en del av oss och ställa dig inför nya roliga utmaningar!

Din framtida utmaning

 

Din framtida utmaning kommer att vara att leda arbetet med att utveckla vår fordonssystemförmåga inom eldkraft, vilket innebär att undertrycka, neutralisera och eliminera hot för att nå framgång i en operativ miljö. Detta görs genom en kombination av integrerade vapensystem, sensorsystem, stabiliseringsprestanda och besättningens förmåga. Eldkraftsförmågan är beroende av en balans mellan mobilitets- och skyddsförmågan för att hantera hot som våra fordon kan ställas inför.

 

I rollen förväntas du kunna möta kunder och diskutera fördelar och nackdelar med olika val, baserat på typiska scenarier för användning av fordonssystemet. Dessutom förväntas du kunna guida konstruktörer på ett konstruktivt sätt när de implementerar förmågan, så att den resulterande systemförmågan uppfyller kundens behov. I ditt arbete ingår att tolka kundens krav på ett tydligt sätt så att det blir klart vad som förväntas av systemet. Det är också vanligt att vi stöder kunden med krav- och funktionsskrivning utifrån deras behovsbeskrivning.

 

Rollen innebär inte något formellt arbetsledaransvar, men du förväntas att leda studier och utredningar för att säkerställa att vår förmåga är relevant på lång sikt. Andra viktiga uppgifter för rollen inkluderar att identifiera och hantera risker, planera tester och simuleringar samt säkerställa långsiktigt samarbete mellan olika intressenter.

 

Den du är

 

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har en civilingenjörsexamen inom exempelvis mekanik eller teknisk design, eller har en annan relevant utbildningsbakgrund för rollen. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet inom systemdesign. Det är också meriterande om du har erfarenhet av militära produkter och Systems Engineering, men vi lägger störst vikt vid din personlighet och din potential att utvecklas i rollen.

 

Som person är du initiativtagande och driven. Du har en förmåga att se helheten i design- och arkitekturfrågor. Du har en god förståelse för hur ett system är uppbyggt och kan basera dina analyser på fakta och data. Dessutom har du en stark analytisk förmåga och förstår hur förändringar i underliggande system påverkar andra system och viktiga attribut för produkten.

 

Det är viktigt att du har goda presentationsfärdigheter och är duktig på att dokumentera både på svenska och engelska.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling. Här får du möjlighet att vara med och driva utvecklingen av våra fordons förmågor och processen för detta.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Camilla Söderbäck, enhetschef Arkitektur och Systemdefinition, 0660-809 66, eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, 070-481 60 12.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik och möjlighet till delvis distansarbete.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/327
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerna, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2023-12-03

Tillbaka till lediga jobb