BAE Systems Hägglunds AB

Vi har många spännande projekt på gång och behöver därför förstärka vår avdelning för Tekniska publikationer med flera ingenjörer. 

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta med att samordna, planera och ta fram produktdokumentation för de militära fordon vi utvecklar. Detta gör du tillsammans med redaktörerna för användar- och underhållsmanualer. 

Publikationsägarens roll är att vara vår avdelnings projektledare och ansvarar för att bryta ner publikationerna i lämpliga arbetspaket och att arbetspaketen förklaras för utförarna. Ditt uppdrag är att på ett effektivt sätt samordna aktiviteter och resurser i ett eller flera uppdrag, samt vägleda koordinator och team i det agila arbetet. Förmågan att tidsplanera och fördela arbetet i våra projekt är viktig.

Du kommer att arbeta med krav- och riskhantering tillsammans med övriga i projektet från andra avdelningar och genomföra produktionsavslut och leverans. Arbetet utförs i projektform och informationen tas fram i samarbete med bland andra redaktörer, projektledare, konstruktörer och underhållsingenjörer.

Den du är

Du har flerårig erfarenhet av arbete inom teknikinformationsområdet, gärna i ledande roll. Ledarskap ingår i ditt uppdrag då teknikinformationsprojekt ofta är komplexa och genomförs av en eller flera arbetsgrupper.

Vi ser gärna att du har/kan:

  • God vana av arbete med moduluppbyggd information och god kunskap om att skapa och underhålla strukturer i olika publikationer.
  • God kunskap om publicering till olika medier.
  • Förmågan att kunna ha ett helikopterperspektiv.
  • Hantera kundkontakter på ett professionellt och affärsmässigt sätt.
  • Vana av ledningsmetodik och beslutsfattande är meriterande.

Goda IT-kunskaper är en bra förutsättning för att lyckas i rollen. Vi använder tekniker och verktyg som XML, S1000D, Corena, SAP VEA, Arbortext och FrameMaker. Du behöver kunna förstå CAD-ritningar och navigera i CAD-program. Det är en fördel om du kan producera tekniska illustrationer från CAD-modeller. Vi jobbar i agil planering.

Som person är du som sagt teknikintresserad, analytiskt lagd och har förmågan att snabbt erhålla förståelse för ett system. Samtidigt är du strukturerad, har ett starkt eget driv och tar ansvar för dina leveranser. Eftersom våra projekt kan vara komplexa med många gränsytor behöver du också vara samarbetsorienterad samt en god kommunikatör. Eftersom vi arbetar i en internationell miljö behöver du kunna kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

 

Kontaktperson

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Viktoria Johansson, chef för Tekniska publikationer, 070-329 56 08, viktoria.johansson@baesystems.se eller HR Business partner Anneli Jonsson, tel 0660 – 877 24, anneli.jonsson@baesystems.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik. 

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Företaget
BAE Systems som koncern levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com. Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/151
Kontakt
  • Anneli Jonsson, HR, 0660-87724
  • Viktoria Johansson, rekryterande chef, 070-3295608
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Ulf Strandberg, IF Metall, 0660-80163
Publicerat 2022-07-05
Sista ansökningsdag 2022-08-31

Tillbaka till lediga jobb