BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer som uppgår till ett värde av över 10 miljarder kronor. BAE Systems Hägglunds rekryterar nu en linjechef till sektionen ILS och enheten Training & Training Equipment

Din framtida utmaning

Som linjechef inom enheten Training & Training Equipment arbetar du inom det vi kallar Integrated Logistic Support (ILS). Förenklat kan man säga att ILS skall leverera sådant som behövs för att kunna bruka fordonssystemet under lång tid. Det innefattar bland annat att ta fram ta fram underhållskoncept, reservdelar, instruktionsböcker, manualer, utbildningar och träningsutrustning till kunden som behövs för att kunna både reparera och använda fordonet. Det här arbetet pågår både innan tillverkning, under tillverkning och efter att leveransen är gjord. Inom ILS är det området utbildning och träningsutrustning denna roll ansvarar för. 

Arbetsbeskrivning

Enheten Training & Training Equipment ansvarar för analys, utveckling, planering, genomförande och uppföljning av lärarledd utbildning av våra produkter gällande underhåll och användning för; slutkund, internutbildning på företaget och våra samarbetspartners. Den består idag av 19 medarbetare inklusive konsulter och är uppdelad på tre stycken underenheter;

  • Traditionell utbildning
  • Träningsutrustning
  • E-Learning

Som chef hos oss på BAE Systems Hägglunds vill vi att du effektivt planerar och leder din grupp utifrån verksamhetens krav och uppsatta mål. Din enhet ansvarar även för att ta fram träningskoncept och strategier, kravanalyser och träningsutrustningsbeskrivningar i samverkan med System och Designavdelningen inom företaget, eller tillsammans med externa samarbetspartners och kunder utanför företaget.

Som chef arbetar du för att ge dina medarbetare de bästa förutsättningarna för att de skall klara mål och uppgifter i sina respektive projekt. Du har personal- och budgetansvar. Du ingår i ledningsgruppen för ILS och rapporterar direkt till sektionschefen för ILS.

I arbetet ingår också att långsiktigt utveckla våra plattformar genom strategiskt och målinriktat arbete genom att exempelvis ta fram och implementera strategier. Du utvecklar och säkerställer processer, metoder, strategier och verktyg så att avdelningens leveranser håller högsta kvalitet. Du leder och motiverar medarbetarna, samt säkerställer att de har rätt kompetens.

Avdelningen har många interna kontaktytor mot exempelvis konstruktion, projektledning, service, produktansvariga och IT; samt mot kund. God teknisk förståelse för de produkter vi tillverkar är därför mycket meriterande.

Den du är

Vi söker dig som har god teknisk kompetens. Du kan vara utbildad ingenjör eller ha annan adekvat utbildning. Du kan också komma från Försvarsmakten där du haft en ledande roll. Du arbetar troligen som chef/ledare idag eller också vill du bli en ledare. Oavsett vilket är du trygg i ditt ledarskap och har en vilja att fortsätta utvecklas.  

Eftersom vi arbetar i en internationell miljö behöver du kunna kommunicera obehindrat i tal och i skrift både på svenska och på engelska.

Du är en person som trivs i en kommunikativ ledarroll. Det är centralt för dig att engagera och motivera andra för att nå goda resultat. Du är en självständig och relationsbyggande person med god planeringsförmåga och ett tydligt kundfokus. Du är analytisk, metodisk och strukturerad samt har hög leveransförmåga i komplexa miljöer.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé, till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling inom företaget.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrid drivsystem för den civila marknaden.

Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till Tf. Sektionschef ILS, Leif Näslund, tel. 0660 - 20 23 64 eller HR Business partner Anneli Jonsson, tel. 0660 – 877 24.

Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 14 oktober 2022.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik. Visst distansarbete är möjligt efter överenskommelse.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/192
Kontakt
  • Leif Näslund, Avdelningschef ILS Management, 0660-292364
  • Anneli Jonsson, HR Business partner, 0660-87724
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2022-09-16
Sista ansökningsdag 2022-10-14

Tillbaka till lediga jobb