BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av miljardaffärer. För att möta den stora efterfrågan så rekryterar BAE Systems Hägglunds taktiska inköpare inom Build to print, el och mekanik. Vill du vara med och skapa en helhetsbild över materialbehoven inom avsatt område hos oss, plus att du har erfarenhet från tillverkningsindustrin kan det vara just dig vi söker! 

Välkommen till en framtid fylld av möjligheter, skicka in din ansökan redan idag och ta chansen att bli en del av vårt inköpsteam!

Din framtida utmaning
Med anledning av senaste årens stora upprampning av inkommande projekt ser vi framför oss ett utökat behov av att bredda vår supply chain. I rollen som taktisk inköpare får du en ansvarsfull roll och fungerar som en brygga mellan strategiskt och operativt inköp. Du kommer ha en varierande arbetsvardag med många kontakter både internt och externt.

I din roll som taktisk inköpare kommer arbeta projektstyrt med bland annat:

 • Säkerställa materialtillgänglighet i nya projekt
 • Leverantörsuppföljning både svenska och utländska (ej leverantörsansvar)
 • Följa upp leveransbevakningar
 • Stort ansvar i initiala anskaffningsgrupperingar för nya projekt.
 • Stötta strategiska inköpare
 • Prisuppdateringar (SAP, Excel)
 • Skicka RFI (request for information) och RFQ (request for quote) till anvisade leverantörer
 • Vid behov, delta i möten med teknikkoordinatorer, inköp, retrofit och leverantör
 • Delaktig i eskalering

Du rapporterar till chefen för Category Procurement i linjen och till teknisk teamleader/koordinator inom avsedd kategori för det projekt du verkar i. 

Den du är
Vi ser att du har akademisk utbildning eller erfarenhet av inköp sedan tidigare, kanske i en taktisk eller operativ roll alternativt arbetat angränsande till inköp som projektledare, produktionsplanerare/beredare eller inom produktionsteknik. Det är starkt meriterande att ha erfarenhet från tillverkande industri och ett plus om du har intresse eller erfarenhet från el och mekanik.  

Vi sätter stort värde på följande personliga egenskaper och förmågor: Självgående, strukturerad, analytisk, driven, kommunikativ, samarbetsvillig, förmåga att planera och intresse för ledarskap. 
Gillar du att jobba med relationer, vara spindeln i nätet och driva frågor framåt är den här rollen rätt för dig. 

Eftersom vi har en mycket internationell prägel på kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. 

Kontaktperson
Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till:
Staffan Näsholm, Head of Category Procurement Mechanic, BAE Systems Hägglunds, 0660-802 86
Martin Johansson, Head of Category Procurement Electronics, BAE Systems Hägglunds, 0660-804 39 eller rekryteringskonsult Malin Lindström, AxÖ Consulting, 0760 24 70 32

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik. Resor förekommer i arbetet. 

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång så ansök gärna så snart som möjligt. Sista ansökningsdag den 8 december 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/328
Kontakt
 • Malin Lindström, 0760247032
 • Staffan Näsholm, 0660-80286
 • Martin Johansson, 0660-80439
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
 • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-11-08
Sista ansökningsdag 2023-12-10

Tillbaka till lediga jobb