BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Om företaget

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 550 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga men med ett mindre utvecklingskontor i Karlstad och från i höst även ett kontor i Örebro. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

 

Om tjänsten som Analytiker verkansvärdering

Inom området ammunition och system finns nu en spännande tjänst som analytiker.

Tjänsten är placerad vid vår utvecklingsavdelning. Sektionen du kommer att tillhöra består av 18 kollegor med kompetens inom bland annat projektledning, systemarbete och systemverifiering. Inom sektionen har vi utvecklat en ny programvara för att simulera effekten av våra produkter i olika typer av scenarion med en varierad hotbild som slutanvändarna av företagets produkter kan komma att ställas inför. Våra kunder nyttjar bland annat programmet i syfte att optimera sin stridsteknik och maximera effekten och användandet av våra produkter.

Programvaran används även internt inom bolaget vid utveckling av befintliga och nya produkter inom ammunition och vapensystem.


Ansvar och arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består bland annat av att göra analyser med hjälp av vår egenutvecklade programvara för system- och verkanssimulering. Analyserna kan syfta till att ta reda på hur vi når optimal verkan av våra skjutande system mot olika typer av mål. I arbetet ingår även systematiserad omvärldsbevakning och informationsinhämtning vad gäller både hotbild och marknad.  

Programvaran är även en produkt som erbjuds till kund vilket innebär att utbildning för slutanvändare och stöd med analysuppdrag ingår i arbetsuppgifterna.

Som ett led i att kontinuerligt förbättra vår programvara så krävs även verifiering mot genomförda skjutningar och sprängningar som vi gör på vårt skjutfält i Karlskoga, detta innebär att arbetsuppgifterna kommer vara varierande och resor både i och utanför Sverige förekommer, arbetet kan ske både i kontorsmiljö såväl som på skjutfält.

 

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har;

  • Officersutbildning i någon form eller en teknisk eftergymnasial utbildning samt ett par års militär erfarenhet.

Det är meriterande om du har;

  • Erfarenhet av informationsinhämtning och omvärldsbevakning
  • Erfarenhet av analysarbete
  • Fördjupad kunskap om stridsteknik och verkan inom mellan- och grovkaliberområdet
  • Erfarenhet av internationell tjänstgöring
  • Erfarenhet i utbildarrollen
  • God färdighet i att skriva rapporter och skapa samt genomföra presentationer

 

För att lyckas i rollen som analytiker hos oss

Viktiga egenskaper hos dig är att du är kreativ och gillar att tänka utanför boxen, har god samarbetsförmåga och att du trivs i sociala sammanhang. Det är en stor fördel om du har ett teknikintresse och god datorvana. Du har goda kunskaper i såväl svenska som i vårt koncernspråk engelska i både tal och skrift.

I tjänsten kommer du att ha många kontakter inom företagets olika funktioner men även med användare och kunder. Tillsammans med övriga medarbetare i projektet kommer du att bidra till att vår programvara utvecklas men även ge stöd till våra kunder och vår marknadsavdelning med analyser.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider samt viss möjlighet till distansarbete alternativt placering på något av våra i Karlstad eller Örebro. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

 

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Placeringsort: Karlskoga, Karlstad eller Örebro.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Stefan Lagerqvist, Chef Utveckling Ammunition, 0586-733 160

Jeanette Hartman, Rekryterare, 070-868 6141

 

Fackliga kontaktpersoner:

Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655

Joakim Berg Unionen, 0586-733 404

 

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2024-06-02, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga, Karlstad eller Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2024/83
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb