BAE Systems Hägglunds AB

Brinner du för kundkontakt och problemlösning? Att vidmakthålla och utveckla befintliga plattformar och skapa mervärde för kund?

Vill du jobba i en ledande roll med teknisk problemlösning och framåtlutad produktveckling? Då är jobbet som teknisk projektledare för våra supportprojekt något för dig!

Tveka inte att skicka in din ansökan och bli en del av ett internationellt, expansivt och innovativt företag inom försvarsindustrin som erbjuder sina anställda fina förmåner och utvecklingsmöjligheter.

Vi lägger stor vikt vid att du är rätt person för uppdraget.

Din framtida utmaning

Som teknisk projektledare för supportprojekten kommer du att vara supportprojektledarens stöd för plattformens tekniska frågor. Du kommer att leda och fördela arbetet med tekniska utredningar kopplat mot garanti och support samt utveckling av nya förmågor och anpassningar av befintliga plattformar. Till din hjälp har du delprojektledare inom flertal olika områden.

Du har tät kundkontakt och månar om att bygga långvariga och goda relationer med kunden för att säkerställa kundnöjdhet under hela plattformens livslängd. Med hjälp av projektgruppen lämnar du löpande förslag om förbättringar och livstidsförlängande åtgärder inom ramen för befintliga avtal. Du följer upp budget och levererar resultat.

Du upprättar underlag för intern anbudsberedning och kundgranskningar. Du bevakar, analyserar och bokför ändringar på plattformen i våra stödsystem.

Rollen innebär mycket kundkontakt och samverkan internt i bolaget, varför vi för denna roll lägger stor vikt på din personlighet.

Du blir en del av avdelningen för System Management bestående av ca 15 medarbetare, varav ungefär halva gruppen jobbar med leveransprojekt och andra hälften med supportprojekt. I linjen rapporterar du till chef för System Management och i supportprojektet är du underställd projektledaren.

Den du är

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning (gärna i teknisk befattning) och är van med kundkontakt. Du har god teknisk förståelse, gärna med bakgrund inom fordonsbranschen eller försvarsindustrin.

Du har god presentationsförmåga i tal och i skrift, både på svenska och engelska. Erfarenhet av Systems Engineering (SE) är meriterande, likväl som tidigare erfarenhet av BAE Hägglunds produkter.

Du är helst utbildad civilingenjör inom maskinteknik eller har motsvarande kunskaper från arbetslivet.

Som person är du tydlig och kommunikativ, har förmågan att ställa krav på personer och leveranser och kan få tvärfunktionella team att samverka för att nå gemensamt uppsatta mål. Du är bra på att planera ditt och andras arbete samt har ett strukturerat sätt för att säkerställa att systemlösningen vårdas och dokumenteras mot befintliga plattformar.

Vad du blir en del av

BAE Hägglunds står inför utmanande tider, med många mycket stora ordrar världen runt, både inom stridsfordon- och bandvagnssystemen. Hos oss kommer du vara med från anbudsarbete och tidig projektstart till realiserade leveranser.

Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson:

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Johan Glas, chef System Management, 073-815 52 26, eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, AxÖ Consulting, 070-481 60 12.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik och möjlighet till delvis  distansarbete.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/189
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2022-09-12
Sista ansökningsdag 2022-10-05

Tillbaka till lediga jobb