BAE Systems Hägglunds AB

Är du en driven och lösningsorienterad person? Gillar du att skapa struktur och bygga goda relationer? Ta chansen och sök denna intressanta roll som operativ inköpare hos BAE Systems Hägglunds.

Din framtida utmaning

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig nu i en expansiv fas med anledning av miljardaffärer. För att möta den stora efterfrågan så rekryterar BAE Systems Hägglunds nu tre nya operativa inköpare till funktionen operativt inköp och spedition. Avdelningen består idag av 17 driftiga och engagerade medarbetare. 

Operativt inköp ansvarar för inköp av produktionsartiklar för enheten Operations och fungerar som en gränsyta mot funktionerna vagnsplanering och montage. I arbetet ingår analys av mål och resursplansförslag samt utlägg av ordrar mot leverantörer så att rätt artiklar avropas i rätt tid utifrån överenskommen ledtid.  

I rollen som inköpare jobbar du med inköp av ingående material till pågående produktion, dvs till våra leveransprojekt samt till våra egentillverkade reservdelar. Det ingår även hantering av reklamationer samt en nära kontakt med bland annat produktionsplanerare, strategiskt inköp och leverantörer. Du ansvarar för ett antal leverantörer och säkerställer att material finns i produktion i rätt tid och till rätt kvantitet.

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår: 

  • Analysera och beställa material till våra produkter med SAP som stöd.
  • Bevaka ordererkänande och leveranser så att de sker i rätt tid.
  • Uppföljning med leverantörer.
  • Vid behov planera om och hantera ändringar av lagda beställningar.
  • Hantera reklamationer och dispensansökningar till/från leverantör.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik. 

Den du är

Du är en kommunikativ och driven person med god samarbetsförmåga. Du trivs med att ha många saker igång samtidigt. Du är strukturerad och tycker om att hitta effektiva lösningar. Ditt arbetssätt är metodiskt och systematiskt och du gör tydliga prioriteringar i ditt arbete. Vi vill också att du är intresserad av att driva utveckling och förbättring av både dig själv och våra processer. 

Vi ser gärna att du har en inköpsutbildning från yrkeshögskola och några års erfarenhet av inköpsarbete och affärssystem som SAP.

Goda kunskaper i Officepaketet samt svenska och engelska är ett krav. 

Stor vikt kommer dock läggas på personlig lämplighet så känner du att arbetet är rätt för dig så välkomnar vi din ansökan oavsett erfarenhet.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

 

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Patrik Lundgren,  chef operativt inköp och spedition, 0660-803 21.

Lisa Fagerström, extern rekryteringskonsult, 076-824 17 89.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik. 

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag 10/12.

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/334
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80282
Publicerat 2023-11-13
Sista ansökningsdag 2023-12-10

Tillbaka till lediga jobb