BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Provningsingenjör

Bakgrund
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Till BAE Systems Bofors provningssektion söker vi nu en provningsingenjör.

Provningsfunktionen ansvarar för provning och provningsledning samt hantering av pjäser och pjässystem. Funktionen arbetar i nära samarbete med konstruktörer och montörer genom sitt ansvar för framtagande av försöks- och prototypmateriel.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är en nyckelbefattning inom företagets utvecklings- och leveransprocess.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att innefatta:

 • Provning och provningsledning
 • Framtagande av försöks- och prototypmateriel
 • Utförande av demonstrationer på uppdrag av marknadsavdelningen
 • Hantering av pjäser och pjässystem
 • Deltagande i utvecklings- och leveransprojekt
 • Framtagande av offertunderlag och kalkyler
 • Slutkontroll vid behov PreFAT + FAT (Factory Acceptance Test)
 • Driftsstöd, service och underhåll hos kund

Du kommer att ha ett brett kontaktnät både externt och internt och ett nära samarbete med företagets utvecklings-, produktions- och marknadsfunktioner.

Önskvärda kvalifikationer
Till tjänsten som provningsingenjör söker vi dig som har en högskoleingenjörsexamen eller genom arbetslivserfarenhet motsvarande kunskap. Du är en praktisk person och vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i projektform. Ledarskapserfarenhet samt erfarenhet/kännedom om försvarsmateriel är meriterande. Har du dessutom produktkompetens är detta givetvis en fördel.

Då internationella kontakter och resor kan vara vanligt förekommande för denna tjänst så du behöver kunna behärska engelska i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

 • Här ges du möjlighet att få arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Hos BAE Systems Bofors får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
 • Som anställd på BAE Systems Bofors AB i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter.
 • Att anställda ska trivas både på och utanför jobbet är en självklarhet. Därför satsar vi på områden som bidrar till god balans i livet.
 • Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och kompetensmässigt plan.


Övrigt
Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap. Eftersom BAE arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten.

Kontaktpersoner
Johan Skoog, Sektionschef, 0586-733 301, johan.skoog@baesystems.se
Emma Ekbäck Nermark, HR, 0586-733 367

Fackliga företrädare:
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Ansökan skickar du i form av CV och personligt brev senast 2020-02-26.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2020/18
Kontakt
 • Johan Skoog, Sektionschef, 0586-733 301
 • Emma Ekbäck Nermark, HR, 0586-733 367
Facklig företrädare
 • Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
 • Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323
Publicerat 2020-02-07
Sista ansökningsdag 2020-02-26

Wróć do ofert pracy