BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer som uppgår till ett värde av över femton miljarder kronor.

Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

 

Din framtida utmaning

Till vår avdelning Auxiliary Systems & Engineering Support söker vi nu en Ledande konstruktör. Avdelningen består i dag av ca 13 personer varav flertalet är ledande konstruktörer med liknande arbetsuppgifter. I rollen som Ledande konstruktör har du ett övergripande ansvar för konstruktionslösningar inom olika områden/projekt. Du jobbar tät ihop med inköpsavdelning vid upphandling av system för integration i våra produkter. Du har en central och coachande roll för konstruktörer i ditt projektteam. Du får även möjlighet att arbetat med egen konstruktion. För att säkra att projekten och företaget klarar sina mål behöver du också ha en kommersiell förståelse och analytisk förmåga. Detta krävs för att kontinuerligt säkerställa en balans mellan teknisk lösning, tidplan och budget.

 

Om avdelningen

Auxiliary Systems & Engineering Support ansvarar för utveckling samt upphandling av variant specifik utrustning. Avdelningen har konstruktionsansvar för följande områden för samtliga BAE Systems Hägglunds produkter:

  • AC/CBRN
  • Brandsläckningssystem
  • Skydd

Avdelningen ansvar även för Ambulans, bärgar- samt ingenjörsvarianter av våra fordon och till dessa tillhörande unika produkter såsom bårsystem, vinschar, kranar, schaktblad mm.
Avdelningen stödjer även eftermarknad med införande av tilläggsbeställningar samt hantering av utgående artiklar/system mm.

 

Den du är

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som ingenjör. Du har flera års erfarenhet av mekanisk konstruktion. Det är meriterande om du tidigare arbetat med något av de delsystem som nämns i annonsen.

Då vi är en internationell koncern behöver du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Tjänsten passar dig som vill bidra med ditt engagemang i en driven grupp med bred kompetens. Du trivs i en koncern som präglas av stark utveckling och tillväxt. Du är kommunikativ och vill bidra till en god teamkänsla. Din roll är en nyckelposition i teamet och fokus för dig är utveckling samt ständig förbättring. För dig är det centralt att teamet bidrar till framgång.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

 

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till:

Magnus Söderström, chef Auxiliary Systems & Engineering Support 0660- 80726 , eller Maria Josefsson, rekryteringskonsult AxÖ Consulting, 070 – 842 23 35.

Sista ansökningsdag är den 31 augusti men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/122
Kontakt
  • Magnus Söderström, Rekryterande chef, 0660-80726
  • Maria Josefsson, Rekryteringskonsult, 070-8422335
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2022-08-08
Sista ansökningsdag 2022-08-31

Tillbaka till lediga jobb