BAE Systems Hägglunds AB

Vill du bli en del av vårt team av experter som ger företagets alla funktioner kvalificerad rådgivning och handläggning inom tillämplig svensk och utländsk lagstiftning på exportkontrollområdet?

Din framtida utmaning:

Rollen som International Trade Compliance Manager innebär bl.a. att:

-vara företagets främsta expert på exportkontroll och som sådan ge råd i nationella och internationella exportkontrollärenden

-i företagets verksamhet; granska och tillförsäkra efterlevnad av lagar, regler och koncernkrav i samtliga länder där företaget gör affärer

-för företagets räkning, handlägga tillståndsansökningar, avtal, slutanvändarintyg hos tillämpliga svenska och utländska myndigheter

-övervaka och genomföra dokumentering enligt tillämplig lagstiftning och koncernkrav

-stödja företagets expertgrupp avseende exportkontrollklassificering med riktlinjer i enlighet med tillämplig lagstiftning

-inom företaget leda tvärfunktionella grupper inom området

-utbilda linjechefer och medarbetare inom företagets samtliga avdelningar

-utveckla enhetens processer och rutiner avseende sanktioner och due diligence 

-tillsammans med kollegor i Sverige och utlandet, aktivt bidra till ständiga förbättringar inom exportkontrollområdet.

Vi söker dig som:

Vi söker dig med en akademisk utbildning, gärna juristexamen eller motsvarande och med ett intresse för teknik. Du får gärna vara i början av karriären då BAE Systems har ett gediget utbildningsprogram inom exportkontroll. Tidigare arbetslivserfarenhet inom området är inget krav även om det är meriterande. Däremot förutsätts du vara lyhörd, noggrann, självständig och ha god kommunikativ förmåga.

Vi arbetar i en internationell miljö med många utländska myndigheter, leverantörer och kunder. Du förväntas därför ha dokumenterat goda kunskaper i engelska såväl muntligt som skriftligt. I tjänsten förekommer resor i Sverige och utlandet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Exportkontroll är en enhet som är organiserad inom företagets Juridikavdelning och här jobbar fyra drivna och kunniga medarbetare. Vi hoppas att du vill bli en del av vår enhet! Du kommer att få jobba i ett spännande globalt företag med många internationella ärenden och där du har stora möjligheter till kompetensutveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med placering i Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Kontaktperson

Är du intresserad och vill veta mera, kontakta Ingemar Ström, Chef Exportkontroll på 0660-80294 el HR Business Partner Anette A Löf, 0660-80478. Sista ansökningsdag är 20220826 men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Varmt välkommen med din ansökan

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/137
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2022-07-04
Sista ansökningsdag 2022-08-26

Tillbaka till lediga jobb