BAE Systems Hägglunds AB

Är du tekniskt intresserad och har ett öga för detaljer? Ta då chansen att bli vår nya kollega när vi behöver förstärka vår enhet för Artikelinformation & Reservdelskatalog med ytterligare en artikelinformatör!

Din framtida utmaning

Korrekt och kvalitetssäkrad artikelinformation är A och O i vår verksamhet. När våra fordon gör sin resa från oss till slutkund så finns det flera parter som är i behov av information gällande våra produkters olika egenskaper. I rollen som artikelinformatör blir ditt ansvar att beskriva dessa egenskaper, så som t ex mått, vikt, artikelnummer, material och hållbarhet. Avdelningen sköter våra kunders reservdelsnummer så kallad kodifieringsprocess (Nato-nummer och Förrådsbeteckningar). För att kunderna kan beställa reservdelar.

Informationen om våra artiklar beskrivs utifrån en toppnivå ner i understrukturer. I arbetet utgår du från tredimensionella ritningar och modeller i Catia, från vilka du skapar enklare bilder som du kopplar alla nödvändiga egenskaper till. Egenskaperna hämtar du från PLM (product lifecycle management)-systemet Aras. Du identifierar också och lägger till egenskaper och artiklar som saknas. Den sammanställda artikelinformationen granskas sedan och skickas vidare till kund. Internt används den bland annat i arbetet med att skapa reservdelskataloger. I denna roll har du många interna kontaktytor, så som delprojektledare och produktionstekniker. Du deltar i projektmöten där du bland annat bevakar ifall ändringar i artiklar innebär påverkan på reservdelskataloger och kodifieringen. Du deltar också i avdelningens interna arbete med att utveckla arbetsmetoder och processer.

Den du är

Den här rollen passar dig som är analytisk, fokuserad och duktig på detaljer & strukturer. Du behöver ha teknisk förståelse och kunna läsa en ritning. Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på högskolenivå, men det är inget krav. Arbetet är självständigt men eftersom kontaktytorna är många är det också viktigt att du är samarbetsorienterad och har lätt för att kommunicera i både tal och i skrift.

Erfarenhet från fordonsindustri/försvarsindustri är meriterande.

Eftersom vi verkar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta: Jan Söderström, chef Artikelinformation & IPC, 0660-804 26 eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, 070-481 60 12.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/254
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2022-12-18

Wróć do ofert pracy