BAE Systems Hägglunds AB

Warranty är den enhet som ansvarar för garantihantering av levererade fordon. Enheten tillhör Field Services vilken är direkt underställd Operations & Supply Chain.

Vi växer och söker nu ytterligare garantihandläggare.

Arbetsuppgifter

Garantihandläggaren ansvarar för att garantiärenden och reklamerade garantiartiklar registreras, hanteras, analyseras och att ärendena avslutas både internt och mot kund.

Det kan handla om reparationer hos underleverantörer och på egentillverkat material. Kontakten med kunderna sker i huvudsak via TLC-portalen samt ibland via telefon och e-post.

Vid några tillfällen per år träffar vi kunden vid garantimöten och fattar gemensamma beslut i svåra ärenden. Du kommer att handlägga kundernas reklamationer i affärssystemet SAP.

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår att:

 • Säkerställa att kundernas garantianspråk hanteras via TLC Portalen.
 • Ta beslut om garanti godkänd eller avslagen.
 • Tillse att registrerat garantiärende hanteras och följas upp i SAP.
 • Löpande hålla kunden informerad om pågående ärenden.
 • Lämna över ärenden internt eller till extern dedikerad underleverantör samt följa upp åtgärder för pågående ärenden.
 • Säkerställa att kunden får rätt ersättning, ny artikel eller förslag till reparationskostnad.
 • Uppföljning av antal ärenden, felutfall och påverkan mot garantivillkor
 • Vara affärsmässig i kontakter med kund och underleverantör.

Kvalifikationer

Vi vill att du har yrkesteknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Högskoleutbildning är meriterande. Även utbildning inom kvalitet samt arbetslivserfarenhet som servicetekniker är meriterande. Du måste kunna läsa, förstå och analysera tekniska underlag. Vi ser helst att du har kunskap om våra produkter eller liknande erfarenhet från fordonsbranschen. Har du erfarenhet av arbete i Aras och SAP är det en merit. Körkort lägst klass B är ett krav. Då de flesta av våra kunder finns i andra länder behöver du ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vem är du?

Du har eget driv och kommer att jobba självständigt i garantiprojekt vilket innebär att du behöver ha god förmåga att samarbeta både externt med kund och med interna kontaktytor.

Du är en person som trivs med ordning och reda, du gillar att systematiskt och analytiskt ta dig an problem och du är serviceinriktad.

Du gillar verksamhetsutveckling då det över tid är ett behov av att skräddarsy process och metodlösningar för kunden.

BAE Systems Hägglunds erbjuder

Du får en viktig kvalitetsroll inom företaget och i din vardag kommer du ha flera kontaktytor internt och externt. Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin som hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

 

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktpersoner

Är du intresserad så tveka inte att kontakta rekryterande chef Tomas Wiberg, tfn 0660-80310 eller Cathrine Lind Rekryteringskonsult Axö Consulting, tfn 070- 5770618

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/264
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen , 0660-80112
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
 • Sofie Mäkele, Akademikerföreningen, 0660-80227
Publicerat 2022-12-06
Sista ansökningsdag 2023-01-08

Wróć do ofert pracy