BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

För dig med kompetens inom logistikutveckling med inriktning mot IT finns en spännande tjänst hos oss på BAE Systems Bofors som nu behöver förstärka vår Förrådsavdelning.

Om företaget
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 470 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Vi har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Vi är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten
Som logistikutvecklare kommer du att tillhöra sektionen Förråd som ingår i Produktionsavdelningen. Här arbetar ett 30-tal medarbetare med bl.a. materialhantering, packning, avsändning och logistikutveckling. Sektionen arbetar tvärfunktionellt för samtliga avdelningar inom företaget. Erfarenhetsnivån i sektionen är varierande och du kommer möta kollegor som är i början av sin karriär, likväl specialister med mångårig erfarenhet och djupgående kompetens. Här blir du del av en dynamisk och utvecklande miljö där du kommer att ha ett nära samarbete med IT.

Arbetsuppgifter
Att vara logistikutvecklare hos BAE Systems Bofors innebär en hel del planering, utveckling och möten med människor – både inom och utanför företaget. Praktiskt arbete varvas med uppgifter av teoretisk karaktär. I din tjänst är du även en teknisk support för IT-tekniska frågor och projekt. Du kommer till exempel att:

  • Vara drivande i framtagandet av nya förbättrade IT-tekniska metoder och lösningar. I dagsläget jobbar företaget bl.a. i systemen SAP och TC-plus.

  • Jobba tillsammans med övriga logistikutvecklare och sektionschef med bl.a. inventeringsplanering, projektdeltagande samt vara en del av en logistikinriktad styrgrupp.

  • Med hjälp av dina goda observerande, analytiska samt handlingskraftiga förmågor, verka för att effektivisera företagets produktionsprocesser i små som stora förbättringsprojekt. Förbättringar som verkar positivt för såväl mänskliga, tidsmässiga och ekonomiska syften.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial examen inom logistik eller liknande. Alternativt yrkeserfarenhet inom aktuellt område som av arbetsgivaren bedöms likvärdigt.

Du har yrkeserfarenhet inom logistikhantering  och goda kunskaper inom IT-relaterade program och uppgifter. Du kommunicerar väl på svenska såväl som koncernspråket engelska i tal och skrift, samt är en van användare av Office-paketet.

Vidare ser vi att du har:

  • Kunskap och intresse samt erfarenhet av arbete i affärssystem.
  • Erfarenhet av att genomföra analyser, dokumentera och ta fram instruktioner.
  • Vi ser gärna att du tidigare har varit delaktig eller ledande i olika logistikprojekt.

Kunskaper inom LEAN och att införa ett standardiserat arbetssätt ses som meriterande liksom erfarenhet från montageindustri.

Du är en engagerad lagspelare med hög kommunikativ förmåga som vill bidra till att verksamheten utvecklas. Självständigt pådrivande arbete kombineras med större och mindre projekt där god samarbetsförmåga är avgörande för att nå framgång. Vidare är du strukturerad med god förmåga att arbeta metodiskt. Du har god vana av att kommunicera på ett enkelt och tydligt sätt både inom organisationen och mot externa kontakter.

BAE Systems erbjuder
BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt
Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jonas Cavallie Wase, Sektionschef Förråd, 0586-733329
Emma Ekbäck Nermark, HR-Ansvarig, 0586-733367

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586–733655.
Joakim Berg, Unionen, 0586-733404.

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-02-26, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/26
Publicerat 2023-01-30
Sista ansökningsdag 2023-02-26

Tillbaka till lediga jobb