BAE Systems Hägglunds AB

Vi växer som organisation och har därför behov av att tillsätta 2st gruppchefer inom Vetronik avsnittet. Är du en ledare och chef som vill arbeta med spetsteknologi i en omväxlande miljö där utvecklingen av framtidens militära fordonsystem står i fokus? Då kan det vara just dig vi söker till tjänsterna.

Vetronik på Hägglunds är avdelningen som integrerar all ny och spännande el/elektronik i våra fordon. För att stå klädda för ytterligare tillväxt så har vi skapat två avdelningar, den ena ansvarar integration av el/elektronik och den andra för våra Team-leaders inom området. 

Din framtida utmaning

En av gruppchefsrollerna innebär att du ansvarar för den mekaniska konstruktionen av el/elektroniksystemet i våra fordon. Avdelningen har ett brett ansvar som bland annat omfattar komponentval, upprättande avutvecklingsspecifikationer, 3D-design, konstruktionsprovning samt framtagande tillverkningsunderlag. Integration av kundutrustning i våra fordon samt utveckling av framtidens elsystem är spännande utmaningar inom avsnittet. Gruppen består i dagsläget av 8 medarbetare samt flera konsulter.

Den andra gruppchefsrollen ansvarar för Team-leaders och koordinatorer inom Vetronik området. Våra Team-leaders leder grupper med konstruktörer och säkerställer att vi levererar och följer våra planer. Att arbeta med att utveckla gruppens arbetssätt inom ledarskap och planering är högt på agendan. Gruppen består i dagsläget av 7 medarbetare samt flera konsulter.

Chefsrollen

Som chef hos oss på BAE Systems Hägglunds planerar och leder du din grupp utifrån verksamhetens krav, operativa risker och uppsatta mål. I arbetet ingår också att långsiktigt utveckla våra plattformar genom strategiskt och målinriktat arbete t.ex. genom att ta fram och genomföra delsystemstrategier samt att aktivt arbeta för att utveckla våra processer.

Du arbetar för att säkerställa att företaget och våra projekt klarar sina mål genom att kontinuerligt säkerställa en balans mellan teknisk lösning, tidplan och budget. Tjänsten innebär personal- och budgetansvar och som ledare för avdelningen har du många interna och externa gränsytor.

Vår målsättning är att kunna erbjuda våra kunder den bästa kompetensen inom området och våra medarbetare de mest utmanande, utvecklande och roligaste jobben på marknaden.

Som gruppchef ingår du i Vetronics Software ledningsgrupp och bidrar där till hela sektionens utveckling. Vårt arbetssätt i ledningsgruppen genomsyras av öppenhet, dialog och högt i tak och du förväntas bidra med dina erfarenheter och åsikter i den andan.

Den du är

Vi söker dig som har ett starkt intresse av att motivera dina medarbetare och vill arbeta för att förbättra och tydliggöra samarbetet med olika gränsytor. Du har erfarenhet av produktutveckling och kravdriven verksamheten, samt drivs av att arbeta med kontinuerlig effektivisering av verksamheten. Erfarenhet av tidigare har arbetsledande befattning är en merit, men inte något krav.

Lämplig utbildningsbakgrund är en akademisk examen, eller annan för rollen relevant utbildning.

Du trivs i en omväxlande vardag och är en ledare som driver förändring, snarare än att bara reagera på förändring. Du är driven och har lätt för att samarbeta och vill arbeta med ett stödjande och coachande ledarskap med stor delaktighet från samtliga medarbetare i gruppen.

Då vi jobbar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta: Marcus Olsson chef Vetronics Hardware 0660-800 46, eller HR Businesspartner Jessica Wennerberg 0660-805 70.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Urval kan ske innan sista ansökningsdag så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/35
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-02-07
Sista ansökningsdag 2023-03-01

Tillbaka till lediga jobb