BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Vi söker nu en tekniskt skicklig testingenjör till vår avdelning för Utveckling. Vi letar efter dig som motiveras av utmaningar och som brinner för att ständigt utveckla dig själv och företaget du jobbar på.

Bakgrund
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 460 anställda, samtliga placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten
Tjänsten är placerad på vår avdelning för Utveckling, inom produktområde Land. Som testingenjör hos BAE Systems Bofors AB kommer du att utgöra en del av flera projekt och inneha en viktig roll för att upprätthålla och säkerställa funktion och kvalitet på våra levererade produkter. Du blir en del av vår dynamiska och utvecklande miljö och kommer ha ett nära samarbete med utveckling av produkter inom landområdet, men också ha många andra kontaktytor både internt och externt.

Arbetsbeskrivning
Rollen som testingenjör är bred, där tjänsten över tid innebär arbete med både hård- och mjukvara, vilket gör att ett praktiskt handlag är en fördel i tjänsten. Fokus i dagsläget ligger på framtagning och exekvering av testfall vilket gör att personen vi söker bör ha programmeringsbakgrund.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer bland annat innebära:

 • Ansvara för att test och provning utförs i rätt tid och till god kvalitet, vilket innebär:
  • o Tolkning av kravställning,
  • o programmering/framtagning av testfall,
  • o körning av testfall, manuellt och/eller automatiserade,
  • o tolka resultat,
  • o framtagning av dokumentation.
 • Hantering av konfigurationer och rapportering
 • Vid behov genomföra och medverka vid felsökning i miljön för provning
 • Som ett led i arbetet med att ständigt sträva mot bättre kvalitet medverka till framtagning, implementering och förbättring av testrutiner

Profilbeskrivning
Du som söker har en relevant utbildning i botten och arbetat flera år med liknande arbetsuppgifter, gärna både från utveckling och från produktionsrelaterad miljö. För att lyckas väl i tjänsten behöver du ha ett stort intresse för struktur, processer och teknik. Vi ser även positivt på tidigare erfarenheter från försvarsindustrin.

Som person är du drivande, nytänkande, strukturerad och tycker om att jobba i en kreativ miljö. Tjänsten kräver god initiativförmåga och att kunna samarbeta med dina kollegor. Vi förutsätter att du har god förmåga att planera och dokumentera arbetet och du har goda kunskaper i såväl svenska som BAE Systems koncernspråk engelska i både tal och skrift.

BAE Systems lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

BAE Systems erbjuder
Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. BAE Systems är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider.
Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Information och ansökan
BAE Systems Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vi tillämpar provanställning.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Robert Gustavsson, Sektionschef, 0586-733 737
Sara Hedman, HR, 0586-733 102

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655
Mikael Andersson, Unionen, 0586-733109

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-03-24, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/66
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb