Här erbjuds du en nyckelbefattning inom produktionsavdelningen där du får en viktig roll inom produktionsteknik. Tycker du om att ta ledning i projekt, arbeta med förbättring och effektivisering samt att dela med dig av din kunskap till andra? Då är det här ett jobb för dig!

 

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med AxÖ Consulting. För att söka tjänsten, klicka här. 

 

Om BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är ett världsledande, internationellt och högteknologiskt företag som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har idag fler än 84 500 anställda och inom BAE Systems Bofors AB i Karlskoga arbetar cirka 470 medarbetare.

BAE Systems Bofors AB tillverkar artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, fjärrstyrda vapensystem och tillhandahåller teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget har genom åren etablerat ett starkt samarbete med underleverantörer i området, men är även en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten

Som produktionstekniker kommer du att tillhöra sektionen Teknisk support som ingår i Produktionsavdelningen. Här arbetar 13 medarbetare inom kompetensområdena beredning och produktionsteknik. Sektionen arbetar tvärfunktionellt med både marin- och landbaserade pjässystem. Erfarenhetsnivån är varierande och du kommer möta kollegor i början av karriären, likväl specialister med mångårig erfarenhet och djupgående teknisk kompetens. Här blir du del av en dynamisk och utvecklande miljö där du kommer att ha ett nära samarbete med montering, inköp och konstruktion.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som produktionstekniker får du möjlighet att utvecklas i din specialistroll och sprida dina kunskaper och erfarenheter vidare inom BAE Systems. Att ta ledningen, visa vägen framåt och att coacha juniora medarbetare i deras utveckling ser du som en naturlig och viktig del av jobbet. Dina arbetsuppgifter innefattar tex att:

 • Planera och leda förändringar av produktionsflöden och layouter för montagegrupper samt framtagning av produktionsutrustningar.
 • Genomföra analyser på processer och montagesekvenser i syfte att effektivisera.
 • Givet din seniora approach, vara en naturlig kontaktperson för Utvecklingsavdelningen i frågor rörande framtagning samt användning av fixturer/verktyg och lyftverktyg samt i frågor gällande producer- och monterbarhet.
 • Utveckla metoder och utrustningar samt industrialisering av nya produkter.
 • Bidra i arbetet med att digitalisera produktionen.
 • Representera produktområdet i frågor gällande inköp, utveckling och tillverkning samt vid framtagning och granskning av produktförändringar och nya konstruktioner.

Kompetensutveckling är viktig, därför kommer du årligen arbeta med omvärldsbevakning genom att till exempel besöka relevanta mässor inom det produktionstekniska området i Sverige och Europa.

Då BAE Systems Bofors säljer produkter på en internationell marknad är möjligheterna till internationella utbyten goda. För dig med intresse, kan det till exempel handla om att sätta upp delar av montageprocesser i köpande kunds land.

Kvalifikationer

 • Flerårig erfarenhet inom produktionsteknik.
 • Sannolikt har du en eftergymnasial teknisk utbildning, det är dock inte avgörande då yrkeserfarenhet inom området väger tungt.
 • Du har god erfarenhet av att leda/projektleda olika typer av förändringsprojekt liksom utveckling/framtagning av nya produktionsflöden, layouter och metoder.
 • Goda kunskaper i svenska och koncernspråket engelska i såväl tal som skrift.
 • Du ser Office-paketet som ett naturligt verktyg och stöd i ditt arbete.

Meriterande

 • Erfarenhet inom materialhantering.
 • Kunskap om Lean och Six Sigma.
 • Erfarenhet från standardisering av processer och producerbarhet.
 • Kunskaper i AutoCAD (eller likvärdig programvara) för att upprätta layout- och flödesritningar.

För att lyckas och nå framgång i rollen behöver du vara strukturerad och drivande i ditt arbete. Din kommunikativa förmåga är god och du har enkelt för att skapa förtroende. Du tycker om ett operativt samt produkt- och produktionsnära arbete, där du får möjlighet att arbeta både i grupp och självständigt.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning, om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

För BAE Systems är det viktigt att du trivs, både på och utanför jobbet, därför satsar de på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjlighet att vara med på aktiviteter som företaget ordnar genom duktiga och engagerade hälsoinspiratörer. Du kan även göra ett besök i deras nybyggda gym. BAE Systems familjära känsla bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se

Fackliga kontaktpersoner: Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586–733 655.
Joakim Berg Unionen, 0586-733 404.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med AxÖ Consulting. För att söka tjänsten, klicka här. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/85
Kontakt
 • Oskar Bernling, 073-9157061
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb