För dig med intresse för automatiserad, optimerad och säker produktion finns en spännande utmaning hos BAE Systems Bofors. Här får du leda produktionstekniska projekt och påverka hur man utvecklar ammunitionsmontaget.

 

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med AxÖ Consulting. För att söka tjänsten, klicka här. 

 

Bakgrund

BAE Systems Bofors AB är det lokala företaget som verkar på den globala marknaden. Företagets ammunitionsproduktion kommer, givet marknadens stora efterfrågan, öka sin produktion kraftigt kommande år, varför man förstärker sektionen Ammunitionsmontage med ytterligare en produktionstekniker.

Här arbetar du i nära samarbete med montörer, delprojektledare liksom planering och beredning. Ammunitionsproduktionen innefattar montage av delkomponenter så som elektronik- och batterimontage samt fullskalig ammunition. Spännvidden i tjänsten är stor då produktionen innefattar hel- och semiautomatiserade flöden liksom manuella stationer. Och det är här du kommer in i bilden – du som har stort intresse för bred teknik, i synnerhet flödesoptimering.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

 

Om BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är ett världsledande, internationellt och högteknologiskt företag som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har idag fler än 84 500 anställda och inom BAE Systems Bofors AB i Karlskoga arbetar cirka 470 medarbetare.

BAE Systems Bofors AB tillverkar artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, fjärrstyrda vapensystem samt tillhandahåller teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget har genom åren etablerat ett starkt samarbete med underleverantörer i området, men är även en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Inom sektionen Ammunitionsmontage, som ingår i Produktionsavdelningen, arbetar idag 20-talet kollegor. Här finns montörer, montageledare, beredare och produktionsplanerare, likaså produktionstekniker och delprojektledare. Lagarbete, engagemang och samarbete präglar kulturen inom sektionen.

I tjänsten som produktionstekniker kommer du utveckla metoder och genomföra analyser av flöden och montagesekvenser i syfte att optimera produktionsflödet. Du arbetar i tätt samarbete med sektionens andra produktionstekniker. Får du energi av att hjälpa andra och förenkla vardagen för kollegorna i montaget kommer du trivas i tjänsten som produktionstekniker – här kan du verkligen göra ett avtryck. Du kommer vara delaktig i att lyfta ammunitionsproduktionen till nya nivåer genom att påverka såväl val av metoder, arbetssätt som teknik.

Du kommer också att:

 • Jobba med förbättringsarbete, kapacitet och effektivitet.
 • Stötta produktionen i tekniska frågor och utredningar.
 • Skapa montage- och kontrollinstruktioner samt operationslistor.
 • Delta i riskbedömningar och säkerhetsarbete.
 • Vara delaktig i anskaffning av nya maskiner och produktionsutrustning.
 • Stå i kontakt med underleverantörer och samarbetspartners.
 • Genomföra produktionskalkylering.

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som är ingenjör eller innehar annan relevant eftergymnasial utbildning.
 • Du är antingen i början av karriären eller har längre yrkeserfarenhet. Studieinriktning mot maskin, automation produktionsteknik eller liknande är önskvärt.
 • Jobbar du som produktionstekniker idag men saknar eftergymnasial utbildning är du högintressant för den här tjänsten.
 • Har du kommit i kontakt med elektronikmontage tidigare är detta meriterande.
 • Du kommunicerar väl på svenska såväl som koncernspråket engelska i tal och skrift, samt är en van användare av Office-paketet.

Du är en tekniskt nyfiken person med intresse för innovation och produktionsutveckling. Du trivs med eget ansvar och alternerar gärna mellan att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Vidare är du kommunikativ, drivande och strukturerad.

 

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning, om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

För BAE Systems är det viktigt att du trivs, både på och utanför jobbet, därför satsar de på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjlighet att vara med på aktiviteter som företaget ordnar genom duktiga och engagerade hälsoinspiratörer. Du kan även göra ett besök i deras nybyggda gym. BAE Systems familjära känsla bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

 

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se

Fackliga kontaktpersoner: Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586–733 655.
Joakim Berg Unionen, 0586-733 404.

 

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med AxÖ Consulting. För att söka tjänsten, klicka här. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/89
Kontakt
 • Oskar Bernling, 073-9157061
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb