BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Är du vår nästa medarbetare inom integrerat logistikstöd?

Vi utökar nu vår ILS-grupp med ytterligare medarbetare! Vi söker dig som vill anta utmaningen att arbeta med ILS (Integrated Logistic Support/Integrerat logistikstöd) för våra Land-produkter. Du kommer in i ett expansivt skede där vi märker av det stora intresset för våra produkter och därför söker dig som är intresserad av att jobba brett inom ILS-området.

Om företaget
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 470 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten
Tjänsten är organisatoriskt placerad på företagets utvecklingsavdelning inom sektionen för Land-system och ingår i vår växande ILS-grupp som arbetar tätt tillsammans i olika projekt.

I denna roll får du möjlighet att arbeta med flera delar av produkternas livscykel utifrån ett kundbehov – från tidiga utvecklingsfaser till drift och förbättrade supportlösningar samt förberedelser för att slutligen kunna avveckla produkterna på ett kontrollerat sätt.

Ansvar och arbetsuppgifter:
I våra projekt finns många olika arbetsuppgifter som är relaterade till ILS-området. Beroende på din erfarenhet och bakgrund kan dessa varieras och anpassas.

I tjänsten arbetar du både självständigt och i grupp och följande arbetsuppgifter kan vara aktuella:

 • Funktionssäkerhetsanalyser.
 • Underhållsanalyser, i syfte att ta fram och dokumentera metoder för underhåll.
 • Granskningar av konstruktionslösningar ur ett ILS-perspektiv.
 • Framtagning av tekniska publikationer som instruktionsböcker, reparationsböcker och reservdelskataloger.
 • Medverkan vid framtagning av verktyg och testutrustning som krävs för driften och underhållet av våra system.
 • Praktiska granskningar och verifieringar av underhåll och service.
 • Reservdelsoptimering och framtagning av reservdelsrekommendationer.
 • Planering och genomförande av utbildningar för användare och tekniker.

Arbetet innebär både teoretiska och praktiska inslag och innefattar regelbundet aktiviteter tillsammans med projektens kunder och underleverantörer.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med flera funktioner inom utvecklingsavdelningen men också med företagets monteringsavdelning, inköpsavdelning, underleverantörer m.fl.

Profilbeskrivning
Du har ett intresse för teknik och en förmåga att förstå helheten, hur delarna samverkar i systemet. Hellre teknisk bredd än djup, då våra system är komplexa och du kommer att behöva sätta dig in i flera olika perspektiv.

Vi tror att du har ingenjörsbakgrund eller motsvarande och gärna både teoretisk och praktisk erfarenhet. Det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenheter från ILS-området eller har arbetat med militära system eller underhåll.

Erfarenhet av nedanstående är meriterande:

 • Felintensitetsprediktering.
 • Underhållsanalyser enligt militär standard (MIL-STD 1388 och Def Stan 00-60).
 • Användning av underhållsdatabaser (LSAR eller motsvarande).
 • Reservdelsoptimering med OPUS10.
 • Publikationer enligt S1000D.

Tjänsten kräver att du har en god förmåga att arbeta strukturerat och är noggrann. Du ska kunna ta egna initiativ men också kunna samarbeta inom gruppen. Du är nyfiken och vill arbeta med dagens och morgondagens teknik tillsammans med ditt projektteam. Engagemang och tekniska utmaningar är något du gillar. Din kommunikativa sida är god och du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

BAE Systems erbjuder
Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. BAE Systems är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider.
Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Information och ansökan
BAE Systems Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Anna Svanholm, sektionschef, 0586-733 371
Sara Hedman, HR, 0586-733 102

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655
Mikael Andersson, Unionen, 0586-733109

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-04-19. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/94
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-19

Tillbaka till lediga jobb